Viitorul starului Florian Wirtz a fost decis! Unde va juca perla Germaniei în sezonul următor

florian wirtz Bayer Leverkusen Bayern Munchen Germania Real Madrid Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 11:40
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 11:42

Florian Wirtz (21 de ani) a traversat un sezon extraordinar la Bayer Leverkusen, iar decarul german a început excelent și EURO 2024.

După un sezon în care care a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Bundesliga și a cuceririt eventul cu Bayer Leverkusen, Wirtz a fost titularizat la naționala Germaniei și a marcat în duelul cu Scoția, câștigat de gazde cu 5-1, în meciul de deschidere al EURO 2024.

Florian Wirtz, declarat netransferabil de Bayer Leverkusen în această vară

Wirtz, care a înscris 18 goluri și a oferit 20 de pase decisive la echipa de club în stagiunea recent încheiată, a ajuns să fie cotat la 130 de milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.

Presa internațională a scris în ultimele luni că Florian Wirtz poate fi următoarea țintă majoră a lui Real Madrid, însă jurnalistul Fabrizio Romano dă asigurări că decarul de la Leverkusen nu va schimba echipa, cel puțin nu în această vară.

"Bayer Leverkusen a transmis foarte clar că Wirtz nu este de vânzare în această vară. Xabi Alonso a stat de vorbă cu el, iar jucătorul i-a oferit garanții că nu va pleca în această fereastră de mercato. Pentru moment va rămâne la Leverkusen, însă în vara anului 2025 ar putea fi o situație diferită.

Bayern Munchen rămâne un club mereu atent la jucătorii de top în Germania, în timp ce formațiile din Anglia sunt și ele pe fază, chiar dacă pentru moment situația este liniștită. E adevărat, există apreciere din partea lui Real Madrid, oamenii de acolo simt că Wirtz s-ar potrivi pe stilul lui Real.

De asemenea, Deco, directorul Barcelonei, este un mare admirator al lui Wirtz, însă problemele legate de fairplay-ul financiar fac ca un astfel de transfer să fie imposibil.

Cred că va conta foarte mult și ceea ce se va întâmpla cu Xabi Alonso. Dacă într-o zi va ajunge antrenor la Real Madrid, mă aștept să forțeze transferul lui Wirtz acolo. Totuși, pentru moment va continua și el la Bayer Leverkusen, astfel că rămâne de văzut ce se va întâmpla vara viitoare", a spus Fabrizio Romano.

  • 30 iunie 2027 este data la care expiră contractul lui Wirtz cu Bayer Leverkusen
  • 200.000 de euro a plătit Leverkusen pentru a-l cumpăra pe Wirtz de la FC Koln, în 2020, când mijlocașul nu împlinise încă 17 ani

VIDEO Florian Wirtz a marcat primul gol de la EURO 2024

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!