Trei cluburi din Premier League l-au vrut pe Kompany înainte să bată palma cu FC Bayern: ”Întreaga lume a fost surprinsă, numai eu nu!”

Vincent Kompany FC Bayern Premier League Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2024, 20:24
Data actualizarii: Marti 04 Iunie 2024, 20:23

Vincent Kompany a părăsit banca tehnică a celor de la Burnley pentru a semna un contract cu FC Bayern Munchen.

După ce a promovat la finele sezonului 2022/23 cu Burnley în Premier League, Vincent Kompany s-a înțeles cu nemții imediat după ce a readus clubul din Anglia în eșalonul secund.

Trei cluburi din Premier League l-au vrut pe Kompany înainte să bată palma cu FC Bayern: ”Întreaga lume a fost surprinsă, numai eu nu!”

Pierre Kompany, tatăl lui Vincent Kompany, a dezvăluit faptul că nu a fost surprins de dorința ”bavarezilor” de a-l aduce la cârmă pe fiul său, mai ales că fostul internațional belgian fusese dorit de alte trei cluburi din Premier League.

Tottenham Hotspur, Chelsea și Brighton se numără printre acestea. Totuși, Pierre Kompany a mărturisit că FC Bayern nu e un club de refuzat.

”A fost o surpriză pentru întreaga lume. Bine, nu și pentru mine. Dacă te uiți la ce echipe putea ajunge... Anul trecut au fost Spurs și Chelsea, acum Brighton a prezentat interes și din nou Chelsea. Dar când Bayern, un club atât de bine structurat, vine și bate la ușă... Nu refuzi”, a spus tatăl lui Kompany în La Derniere Heure, citat de GOAL.

Pentru fostul mare fundaș al lui Manchester City va fi doar a treia experiență din cariera de antrenor, după cele de la Anderlecht (2020-2022) și Burnley (2022-2024). Alături de formația engleză, Kompany a promovat în primul sezon, însă a rezistat doar o stagiune în Premier League.

La Bayern, Kompany îi va lua locul lui Thomas Tuchel, antrenor care a rezistat puțin peste un sezon în Bavaria și care a încheiat pe locul 3 în ultima ediție din Bundesliga.

Cum a reacționat clubul Burnley după ce Kompany s-a înțeles cu Bayern

”Putem confirma că Burnley FC a ajuns la un acord care îi va permite lui Kompany să părăsească 'Turf Moor'. Deși inițial am fost încrezători că-l putem păstra pe antrenorul nostru, a fost dificil de gestionat acest lucru. Înțelegem alura și prestigiul unui club precum Bayern Munchen și respectăm ambiția lui Vincent de a explora noi oportunități.

Îi dorim numai bine lui Kompany și am dori să consemnăm aprecierea noastră pentru dăruirea lui de zi cu zi de când a preluat clubul. Prioritatea noastră rămâne stabilitatea și succesul echipei și vom continua să luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că ambiția noastră e realizată - anume revenirea în Premier League.

Am început căutarea unui nou manager și vom face un anunț în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul emis de Burnley.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!