Campionatul GERMANIEI A FOST SUSPENDAT! Plan de ULTIMA ora dupa atacul coronavirusului: 22 de echipe la anul, NIMENI nu retrogradeaza! Cine va juca in Europa

Bundesliga coronavirus schimbari Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Martie 2020, 18:33
Data actualizarii: Vineri 13 Martie 2020, 18:52

Coronavirusul da peste cap desfasurarea fotbalului nu doar pentru moment.

Cei din Bundesliga vor sa recurga la o masura inedita pentru a limita impactul pandemiei de coronavirus care a suspendat campionatele in intreaga lume. Astfel, oficialii germani vor ca acest sezon sa nu aiba campioana, nimeni sa nu fie retrogradat, iar cluburile aflate in prezent pe pozitiile de cupe europene sa castige automat dreptul de participare.

In plus, se pregateste ca prima liga germana sa aiba 22 de echipe la anul, ceea ce inseamna ca primele 4 locuri din acest moment din liga a doua sa promoveze direct. 

Problema ar fi numarul mare de cluburi prezente pe prima scena, cu o crestere de la 18 la 22, insa Bundesliga va considera sezonul 2020-2021 unul de tranzitie, astfel ca la sfarsitul acestuia, 4 echipe vor retrograda, iar locul 18 va merge la baraj. Respectand acest plan, Bundesliga ar avea, din sezonul 2021-2022, 20 de echipe, fiind in rand cu celelalate campionate puternice ale Europei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!