Germania

Candva fotbalist, acum...jihadist? Presa germana face o dezvaluire soc despre un fost jucator din Bundesliga, coleg de camera cu Schweinsteiger

Fost coleg de camera al lui Bastian Schweinsteiger si international german de tineret, acum aflat pe lista serviciilor secrete germane, dupa ce a inceput sa isi manifeste foarte vocal credinta si sa imparata carti religioase pe strazile din Frankfurt - e povestea unui fost talent din Bundesliga.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Februarie 2015, 09:38
Data actualizarii: Joi 12 Februarie 2015, 10:00

Considerat candva unul dintre cei mai talentati fotbalisti din fotbalul german si fost international de tineret, Mimoun Azaouagh a ajuns, la 32 de ani, sa fie considerat un posibil factor de pericol, in contextul extinderii radicalismului religios in Germania.

Fost fotbalist in Bundesliga si component al nationalei U21 a Germaniei, Mimoun Azaouagh a aderat la curentul salafit, un curent care capata tot mai multi adepti in Germania, motiv pentru care activitatea sa a ajuns sa fie monitorizata de serviciile secrete.

Azaouagh, fost jucator de origine marocana, si-a petrecut toata viata in Germania si a cunoscut succesul in prima liga la echipe ca Mainz si Frankfurt. Acesta a ajuns chiar si la Schalke, insa nu s-a adaptat si a luat-o pe o panta descendenta, trecand spre finalul carierei pe la Bochum si Kaiserslautern.

Unul dintre multii cetateni germani cu origini magrebiene, Azaouagh a descoperit, dupa retragerea din fotbal, religia si a inceput sa distribuie exemplare ale Coranului pe strazile din Frankfurt, scrie BILD. Potrivit jurnalistilor germani, acesta a aderat si la curentul salafit, o doctrina sunnita care are foarte multi adepti in Germania. Desi foarte putini dintre cei care adopta aceste valori se radicalizeaza, BILD scrie ca Azaouagh a intrat sub atentia serviciilor secrete.

Sursa citata a luat legatura cu o sursa din interiorul serviciilor secrete germane, care ar fi confirmat ca acesta si-a schimbat modul de viata si a inceput sa se implice tot mai mult ca membru al comunitatii religioase.  Pentru moment insa, este neclar daca fotbalistul este doar un salafit moderat sau planuieste sa devina jihadist, asa cum au ales si alti cetateni germani, care au luat drumul Siriei in ultimii doi ani.

Deutsche Welle scrie ca in Germania exista si fundamentalisti care vor sa impuna Saria si sa fondeze un stat islamic, luand in calcul chiar recurgerea la violenta.


FOTO: Mimoun Azaouagh alaturi de Bastian Schweinsteiger si Andreas Gorlitz, in nationala U21 a Germaniei

Modifică setările cookies