Germania

Acuzatiile lui Ozil, "respinse cu empatie"! Raspunsul sefilor fotbalului german pentru jucatorul deranjat de amenintarile rasiste

Asociatia Germana de Fotbal a raspuns acuzatiilor aduse de Mesut Ozil. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Iulie 2018, 17:49
Data actualizarii: Luni 23 Iulie 2018, 17:55

Mesut Ozil si-a anuntat retragerea din echipa nationala de fotbal a Germaniei, motivand decizia sa prin faptul ca nu se simte respectat si ca este o victima a rasismului. 

Mijlocasul spune ca a primit mailuri de amenintare si a fost invinuit pentru parcursul dezastruos al Germaniei la Cupa Mondiala. 

Asociatia Germana de Fotbal a spus ca "regreta plecarea lui Mesut Ozil din echipa nationala".

"Respingem cu empatie faptul ca Asociatia Germana de Fotbal ar avea vreo legatura cu rasismul. Asociatia a fost implicata activ in integrarea imigrantilor pe piata muncii din Germania", se arata in comunicatul oficial. 

Ozil a fost criticat de Asociatia Germana de Fotbal si de presa germana dupa ce s-a fotografiat cu presedintele Recep Tayyip Erdogan la un eveniment din luna mai. 

El a primit si mai multe critici dure dupa ce Germania a fost eliminata de la Cupa Mondiala din Rusia in faza grupelor. 

"Este regretabil ca Mesut Ozil a simtit ca nu a fost suficient protejat si ca a fost o tinta a sloganurilor rasiste. Asociatia Germana de Fotbal militeaza pentru diversitate, de la reprezentantii de top, la cei de la nivelurile inferioare, oamenii sunt in fiecare zi dedicati scopului lor", au concluzionat oficialii fotbalului german. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies