Lyon - Juventus e considerat "meciul 0" care a declansat pandemia! Medic francez: "Franta nu a invatat lectiile exemplului italian"

Lyon - Juventus e considerat "meciul 0" care a declansat pandemia! Medic francez: "Franta nu a invatat lectiile exemplului italian"

Medicii din Franta considera ca meciul de Champions League a accelerat raspandirea coronavirusului.

Dupa ce Atalanta - Milano, disputat cu doar o saptamana inaintea meciului din Franta, a fost numit o adevarata "bomba biologica", medicii din Franta sunt de parere ca acelasi lucru s-a intamplat si pe 26 februarie, la Lyon - Juventus.

Presa franceza scrie ca la doua saptamani dupa disputarea partidei, cazurile de coronavirus de pe teritirul tarii au explodat. Medicii considera ca prezenta celor 3000 de fani torinezi in tribune a accelerat ritmul raspandirii Covid-19.

"Acelasi scenariu s-a intamplat o saptamana mai devreme, unde meciul Atalanta - Valencia a fost o <<bomba biologica, potrivit medicilor italieni>>. O saptamana mai tarziu, Franta nu a invatat lectiile exemplului italian. Cu nepasare, incompetenta sau simpla vanitate, Franta inca era convinsa ca se bucura de cel mai bun sistem de sanatate din lume, uitand ca si cel mai bun sistem de sanatate poate fi coplesit in ceea ce priveste mijloacele si personalul de un aflux de pacienti in acelasi timp, pentru o scurta perioada", a declarat Marcel Garrigou-Grandchamp, pe site-ul Federatiei Medicilor din Franta.

Totusi, Agentia Regionala de Sanatate respinge spusele medicului si transmite ca investigatiile realizate nu indica indicii concrete in acest sens, meciul PSG - Dortmund, de pe 11 martie, fiin de fapt "meciul 0".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Planul de redresare post-pandemie, prezentat în Parlamentul European. Câți bani va primi România
BRAT