FCSB csa steaua ICCJ liga 2 Fotbal intern

„Echipa din Liga 2 nu are nicio legătură cu Steaua!” Cum explică reprezentanții FCSB „victoria” de la ÎCCJ

FCSB a obținut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rejudecarea procesului cluburile de fotbal CSA Steaua (echipă deţinută de Armată) şi FCSB (patron - Gigi Becali) se judecă pentru palmares.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 09:29
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 09:33

Avocații vicecampioanei FCSB fac din asta o mare victorie și spun că prin decizia dată marți, ÎCCJ a admis faptul că între CSA Steaua, clubul din Liga 2, și Steaua, echipa care în 1986 câștiga Cupa Campionilro Europeni, nu este nicio legătură.

„Este o victorie, dar trebuie tradusă. Trebuie specificat faptul că acțiunea a fost depusă de către cei de la CSA Steaua. Scopul lor unic era acela de a uni echipa înființată în 2017 de vechea echipă istorică Steaua București. Acesta este cel mai mare succes de azi, pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a spus, negru pe alb, că cele două echipe nu au trecut comun.

În acest caz, echipa din Liga 2 nu are nicio legătură cu Steaua”, a spus Căvescu, potrivit Digisport.

Avocații FCSB speră să obțină la CAB palmaresul Stelei

„Acum, Curtea de Apel va avea de rezolvat două probleme. Dacă unui club i s-a asigurat continuitatea, atunci si palmesrul este unic, nu poate fi fragmentat. Palmaresul nu aparține acționarilor, societății. ci sportivilor. De aceea palmaresul nu poate fi disociat de club și de sportivi.

Precedenta decizie a împărțit palmaresul după entitățile juridice ale clubului. Meritul sportiv aparține însă clubului sportiv. Echipa Armatei nu mai poate erija istoria veche a echipei Steaua București, pentru că sunt două cluburi diferite. Palmaresul e unic și aparține continuatorului, echipei din Liga 1, FCSB-ului”, a mai spus Căvescu.

În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.

FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 - 1998.

FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!