VIDEO EXCLUSIV „Nu ne dă nimeni nimic!” Fostele glorii, cu buzunarele goale după zeci de ani de fotbal: „Nu avem și noi o pensie!”

O fostă glorie dinamovistă a făcut o dezvăluire surprinzătoare: nu are pensie după 20 de ani de fotbal la cel mai înalt nivel.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 15:10
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 15:18

Dănuț Lupu a dezvăluit că deși a practicat fotbalul pentru 20 de ani, după încheierea cariere fotbalistice nu a reușit să încaseze o pensie de la statul român.

„Am jucat fotbal atâția ani și nu avem o pensie noi. Și nici nu te ajută nimeni.

Stau și mă gândesc așa, că am jucat 20 de ani fără niciun act și nu avem nimic. Nu ne dă nimeni nimic. 20 de ani și...

De ce nu s-a gândit nimeni și la noi s-au gândit doar la ei”, a spus Dănuț Lupu la PRO ARENA.

Alte țări au implementat sisteme de pensii pentru fotbaliști

Un studiu efectuat în urmă cu câțiva ani a arătat faptul că doar 7% dintre fotbaliștii români reușescă să se întrețină din veniturile obținute în acest sport după retragere.

În alte țări, însă, fotbaliștii duc o viața mult mai bună după retragere, datorită unui sistem bine pus la punct de guvernanții țărilor respective.

George Țucudean, fost jucător al lui Standard Liege, a dezvăluit că în Belgia fotbaliștii pot încasa pensie după vârsta de 35 de ani. Fostul atacant a dezvăluit cum funcționează sistemul.

„În fiecare lună în contul jucătorilor intră jumătate din salariu iar cealaltă jumătate se împarte: 40% merg  într-un fond de pensie, 60% sunt opriți de stat.

Pensia o primești după 35 de ani. Atunci poți să scoți toți banii sau ai posibilitatea să eșalonezi suma care s-a economisit.

Dacă vrei să-ți cumperi o casă, poți să girezi cu fondul de pensii. Îți dau exemplul sud-americanilor. După trei zile de la salariu rămân cu buzunarele goale. Există jucători foarte buni, fotbaliști mari, dar care nu sunt foarte inteligenți și au pierdut totul foarte repede. Prin acest sistem, după ce te retragi ai ceva”, a dezvăluit George Țucudean, potrivit ProSport.

Modifică setările cookies