VIDEO EXCLUSIV „Nu înțeleg dorința asta! Avem atâtea stadioane de fotbal făcute special pentru asta!” Echipele de fotbal nu sunt dorite pe Arcul de Triumf

Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat pe data de 3 iulie 2021, cu meciul de rugby dintre naționala României și cea a Argentinei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 09:06
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 08:56

Arena la care s-a început construcția în toamna anului 2018 s-a văzut inaugurată în vara anului trecut, la jumătate de an de la recepția proiectului de investiții Stadionul Arcul de Triumf, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. Recepția a avut loc pe 4 decembrie 2020. 

Stadionul Arcul de Triumf a fost a doua arenă finalizată dintre cele patru pe care România și-a propus să le modernizeze pentru EURO 2020, după Stadionul Steaua, a cărui recepție a fost pe 27 noiembrie 2020. Cele două arene le-a servit echipelor ce au jucat la EURO 2020 în România, pe Arena Națională, drept stadioane de pregătire. 

După meciul inaugural de pe Arcul de Triumf, cel de rugby, a avut loc și primul meci de fobtbal, asta după ce FCSB a fost refuzată în repetate rânduri în momentul în care a făcut solicitare pentru a juca. Echipa națională de fotbal feminin a României a jucat cu Elveția, 1-1, pe 7 aprilie. 

Alin Petrache, șeful Federației Române de Rugby, nu vrea echipe de fotbal pe stadionul Arcul de Triumf 

Alin Petrache (45 ani), seful Federației Române de Rugby, a vorbit pentru PRO TV și www.sport.ro despre cluburile din București care au făcut solicitări pentru a juca pe Arcul de Triumf, arătându-și nemulțumirea față de aceste demersuri. Mai mult, acesta a ținut să puncteze că stadionul aparține Federației de Rugby de mai bine de 100 de ani, sugerând că echipele de fotbal ar trebui să joace pe stadioanele făcute special pentru asta. 

„Nu înțeleg de ce această dorință acerbă când avem Arena Națională, avem Rapidul, avem Ghencea. Avem atât de multe stadioane de fotbal care au fost făcute tocmai pentru a se juca fotbal. 

Să nu uităm că acest stadion aparține Federației Române de Rugby de peste 115 ani și ar fi bine să rămână așa”, a declarat Alin Petrache pentru PRO TV și www.sport.ro

Alin Petrache este „Interviul de 10” de pe PRO Arena în emisiunea „Ora exactă în sport”, ce se vede de la 9:30! 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies