Fotbal intern

„Dacă fac asta, nu sunt sănătoși!” Măsura radicală pe care Burleanu ar trebui s-o ia dacă vrea bani de la stat

Dumitru Dragomir le taie elanul cluburilor care sperau că vor beneficia de sprijinul financiar al statului începând cu acest an.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 17:09
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 17:33

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este de părere că MTS nu va putea ajuta financiar cluburile din Liga 1 care au academii de fotbal, deoarece în momentul de față nu există lege pentru o astfel de implicare din partea statului.

Dragomir susține că ar trebui schimbată legislația pentru ca Ministerul Sportului să poată face investiții în fotbal.

„Conform legii, nu poate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie să existe legislație. Este posibil doar dacă schimbă legea sau dacă Federația Română de Fotbal își schimbă forma de organizare. FRF este subordonată pe linie sportivă, nu administrativă. Ca să fie administrativă, trebuie să schimbe forma de organizare. FRF este societate de drept privat, pe când celelalte federații sportive sunt societăți subordonate Ministerului Sportului (MS).

Dacă fac acest lucru și își schimbă statutul, nu sunt sănătoși. FRF are independeța ei, au făcut stadioane, clădiri și tot nu pot trăi. Nu sunt administratori cum trebuie. Tot îl laudă pe ăla (n.r. – Răzvan Burleanu) cu managementul lui (n.r. – studii la Școala Națională de Studii Politice și Administrative), dar mor de foame”, a susținut Dumitru Dragomir, potrivit playsport.

Eduard Novak a anunțat că MS va susține financiar cluburile cu academii

Potrivit ministrului Novak, începând cu 2022, Ministerul Sportului va susține financiar academiile cluburilor de fotbal de pe teritoriul României.

„Întâlnirea de astăzi, cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ține de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar și ale sportului, în general. Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanțare acestei federații, în aceleași condiții aplicabile tuturor celorlalte.

Este un pas important în reclădirea relației instituționale, dar mai ales o investiție în viitor. În toate ramurile și disciplinele sportive, trebuie construită baza de selecție, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme și pentru care există un mare potențial.

Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanțarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori, iar, printr-o relație corectă și funcțională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toții”, a scris Eduard Novak pe pagina personală de Facebook.

Modifică setările cookies