VIDEO EXCLUSIV „Avem 3 jucători români de valoare, atât! Trebuie băgați acum la echipa națională” Singurii fotbaliști înzestrați în viziunea lui Dragomir

Invitat la Ora Exactă în Sport, la PRO X, Dumitru Dragomir a vorbit despre jucătorii cu potențial din Liga 1.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 12:03
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 12:18

Chiar dacă în utlimii ani mai mulți jucători și-au găsit contract la echipe importante din Europa, cum ar fi Dennis Man, Olimpiu Moruțan, Alexandru Cicâldău și Valentin Mihăilă, tot mai puțini dintre aceștia reușesc să-și confirme banii pe care cluburile din România i-au încasat pe ei. 

Iar Dumitru Dragomir a găsit explicația pentru seceta de realizări a jucătorilor români. Fostul președinte LPF este de părere că abordarea este greșită încă de la centrele de copii și juniori, unde în loc să se lucreze pe partea fizică, antrenorii optează pentru îmbunătățirea tehnicii. 

Dragomir: „Când ajung la 19-20 de ani fără niciun fel de forță, se pierd”

„În loc să băgăm forță în copii, noi am mers pe tehnicitatea copiilor. Când ajung la 19-20 de ani fără niciun fel de forță în campionat, se pierd. Strategia la copii și juniori a fost bunicică doar la Hagi. De asta nici nu a scos niciun fotbalist de mare valoare, în afară de fii-su', care mai joacă. 

Cei trei jucători de valoare medie ar fi Ianis Stoica și Octavian Popescu, de la FCSB. Popescu dacă lucrează forță, poate ajunge fotbalist de valoare mare. Și mai este puștiul ăsta de la CFR Cluj, Claudiu Petrila, care mie îmi place, pleacă bine de pe loc. Are forță în picioare.

Mai era un puști la Craiova, Baiaram, dar văd că oscilează. Trebuie cineva să se ocupe de el la nivel înalt. 

Cei trei sunt de echipa națională. Cum spunea și Lucescu, ei trebuie băgați acum la echipa națională, cu un program special. Cei de la FCSB au un program bun la echipele de juniori, după metodologia franceză”, a dezvăluit Dumitru Dragomit la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

Modifică setările cookies