„100.000 de euro în mână, fiecare jucător!” Prima uriașă în fotbalul românesc 

Otelul Galati Dorinel Munteanu laurentiu bus Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 15:15
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 15:15

Câștigarea titlului i-a adus unui fotbalist român o primă uriașă: 100.000 de euro.

Cu Dorinel Munteanu (54 ani) pe banca tehnică, Oțelul Galați a promovat în Liga 2, iar după 16 etape se poziționează pe locul 3, cu 31 de puncte, la egalitate cu Politehnica Iași, ocupanta locului 2, și la 2 puncte în spatele liderului CSA Steaua. 

100.000 de euro pentru fiecare campion cu Oțelul Galați 

Deceniul trecut, cu același antrenor, gruparea din Moldova reușea să câștige singurul titlu din istorie. Laurențiu Buș (35 ani) își amintește că Marius Stan (65 ani), pe atunci președintele clubului, le-a oferit o primă de 100.000 de euro pentru triumful din campionat. 

„Cea mai mare primă pe care am luat-o a fost când am câștigat campionatul cu Oțelul. Țin minte că domnul Marius Stan (n.r. - conducătorul clubului) ne-a dat 100.000 de euro net, în mână, fiecărui jucător. Clubul a plătit și taxe pentru aceste sume”, a declarat Laurențiu Buș pentru gsp.

Atacantul Covinului Hunedoara, din Liga 3, a mărturisit că a mai fost aproape de a încasa o primă uriașă, în 2008, când evolua la U Cluj. Doar că ardelenii nu s-au salvat de la retrogradare și a pierdut cei 50.000 de euro puși în joc. 

„Am ratat o primă mare când eram la U Cluj. Aveam suma de 50.000 de euro de jucător promisă dacă ne salvam de la retrogradare (n.r. - în anul 2008)”, a mai spus Laurențiu Buș. 

Dorinel Munteanu a refuzat oferta din Germania pentru Oțelul Galați 

Dorinel Munteanu a mărturisit în direct la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, că a avut oportunitatea de a antrena în Germania, chiar înainte de a reveni la Galați. Tehnicianul a dezvăluit că a fost în tratative avansate cu FC Kaiserslautern, doar că mutarea nu s-a realizat din cauza unei neînțelegeri, așa că a ales-o pe Oțelul.

„Nu sunt mule cazuri ca Niko Kovac. A avut șansa de a antrena și juca la Bayern Munchen. E cum ar fi la noi, să intre un antrenor străin în circuitul nostru. Și la noi sunt cazuri foarte rare, așa e și în Germania. Dar eu sunt convins că în viitorul apropiat vor fi și antrenori români care vor antrena în Germania. 

Nu exclud că și eu am fost la un pas de a o antrena pe FC Kaiserslautern, înainte să o preiau pe Oțelul Galați. Am fost în discuții foarte avansate cu Kaiserslautern, din Liga 3. A fost o neînțelegere între noii acționari și agenții mei. Au fost niște lucruri care nu s-au concretizat și am zis să revin la munca de jos. Am preluat Oțelul și mă bucur acum că suntem pe un drum ascendent și sper să revenim în prima divizie”, a declarat Dorinel Munteanu la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Fostul internațional român a evoluat în campionatul Germaniei 8 sezoane și jumătate, timp în care a jucat pentru Koln și Wolfsburg. A adunat 198 de meciuri în Bundesliga, în care a marcat 22 de goluri și a oferit 49 de pase decisive. În timp ce în al doilea eșalon a bifat 37 de prezențe și a înscris de 7 ori. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!