Fotbal intern

EXCLUSIV Unde ar putea ajunge Adi Mutu, după ce Edi Iordănescu i-a „furat” postul de selecționer

Adi Mutu și Edi Iordănescu s-au aflat printre finaliștii care au luptat pentru postul de selecționer al României.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 16:38
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 16:50

Până să ajungă la cei doi, FRF a fost refuzată pe rând de Răzvan Lucescu, Gică Hagi, Dan Petrescu și în urmă cu doar câteva zile de Ladislau Boloni.

În cele din urmă, se pare că oficialii de la Federație au ajuns la un acord cu Edi Iordănescu, marți (25.01.2022) urmând să fie semnat contractul și să fie prezentat oficial noul selecționer.

  • Adi Mutu

Mutu, lăsat pe dinafară

Înțelegerea dintre Iordănescu și Burleanu l-a lăsat pe dinafară pe Adi Mutu, care se vede nevoit acum să-și caute echipă, după ce a așteptat preț de două luni după Federație.

Fostul internațional are două opțiuni în momentul de față. „Briliantul” ar putea relua discuțiile cu Kisvarda, ocupanta locului doi din Ungaria, cu care s-a aflat în negocieri avansate în această iarnă. Oficialii clubului s-au arătat atunci dispuși să aștepte până când Mutu își va lămuri situația cu FRF.

Acum, că Mutu nu mai are perspectiva preluării naționalei, nu este exclus ca oficialii lui Kisvarda să reia discuțiile cu antrenorul român.

Adi Mutu mai are și opțiunea preluării unei echipe din zona arabă. Sport.ro a aflat că antrenorul de 43 de ani a fost ofertat de curând de o echipă din Golf, însă negocierile au intrat în impas din cauza pretențiilor financiare pe care le-a avut „Briliantul”.

Nu este exclus, însă, ca odată cu ratarea băncii tehnice a naționalei Mutu să scadă pretențiile și să semneze cu arabii.

Reacția lui Stoichiță după desemnarea noului selecționer

Șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, a vorbit la finalul întâlnirii cu Edward Iordănescu și a dezvăluit detalii noi de la negocieri. Întrebat dacă viitorul selecționer a pus o clauză împotriva sa, Stoichiță a dezvăluit că nu a participat la negocieri. 

„Urmează ca marți să se finalizeze. În principiu s-au pus la punct toate lucrurile, urmează ca marți să fie acordul final. Clauzele sunt confidențiale. Lucrurile vor fi limpezi când contractul va fi semnat și ștampilat. 

Credeți că numai treburile acestea le am? Mai am și altele de făcut decât de discutat și negociat. De pe 27 noiembrie a început cu prima întâlnire cu Gică Hagi. Eu zic că marți se va finaliza. 

Nu știu dacă a cerut o clauză anti Mihai Stoichiță, e treaba lor, eu nu particip la negocieri. Nu mă deranjează absolut nimic pe mine. 

Boloni probabil va organiza o conferință de presă în care va explica punctul de vedere. Am primit un răspuns din partea lui. Presupun că l-au deranjat clauzele din contract”, a declarat Mihai Stoichiță la finalul întâlnirii - mai multe detalii AICI!

Modifică setările cookies