Fotbal intern

Un nou caz FCSB!? „Câinii” nu mai pot folosi brandul „FC Dinamo”. Explicațiile lui Nicolae Badea

Noi probleme în „Ștefan cel Mare”.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 17:03
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 17:09

Nicolae Badea, deținătorul drepturilor asupra mărcii „FC Dinamo”, a trimis o înștiințare către clubul din Liga 1, prin care atrăgea asupra fatului că nu are dreptul să se folosească de denumirea „FC Dinamo”.

Omul de afaceri susține că este vorba doar despre utilizarea denumirii „FC Dinamo” în scop comercial și că nu are legătură cu partea sportivă.

Echipa din Liga 1 se poate folosi de brandul Dinamo în plan sportiv

În consecință, echipa din Liga 1 poate folosi în continuare numele de „FC Dinamo”, însă nu poate vinde echipamente și suveniruri folosind această denumire.

„Știu că a fost o notificare, asta pot confirma. Da, este pentru partea comercială. În tot ce înseamnă utilizarea în scop comercial, lucrurile sunt clare. Pentru utilizarea în scop comercial, trebuie să beneficiezi de o cesiune. Când faci acte de comerț cu sigla cuiva, trebuie să ai un raport juridic cu acel deținător.  

În plus, există multiple confuzii. Domeniul «fcdinamo.ro» este al lui FC Dinamo, nu al lui SC Dinamo 1948. În momentul în care anunți în care anunți înscrieri pentru copii și juniori la FC Dinamo, același lucru îl anunță și FC Dinamo. Nimeni nu mai știe unde să se ducă. Acesta este scopul scrisorii.

În scop sportiv, echipamente și altele, evident că sigla cu câinii și toate celelalte pot fi folosite, așa cum s-a convenit constitutiv”, a declarat Badea pentru gsp.ro.

Chestionat în legătură cu posibilitatea ca și la Dinamo să se ajungă într-o situație similară cu cea de la FCSB, Badea a răspuns direct: „Nu”.

Dinamo o întâlnește pe CS Mioveni, în deplasare, vineri, de la ora 20:30, în etapa a cincea din playoff. „Câinii” ocupă locul 14 în clasament și au șanse minime să se salveze de la barajul de prmovare/rămânere în Liga 1.

Modifică setările cookies