sumudica cfr CFR Cluj FCSB Marius Sumudica Fotbal intern Șumudică, dezlănțuit după eliminarile din Conference League! "Banja Luka nu e locul 11 din Kazakhstan"

Șumudică, dezlănțuit după eliminarile din Conference League! „Borac Banja Luka nu e locul 11 din Kazakhstan”

Antrenorul CFR-ului a vorbit după joia neagră din fotbalul românesc.

Alecu Mihai
Data publicarii: Vineri 30 Iulie 2021, 01:00
Data actualizarii: Vineri 30 Iulie 2021, 01:05
Din articol

În urmă cu doar doua săptămâni, Marius Șumudică a vorbit despre faptul că CFR ar putea fi singura echipă românească care să joace în decembrie în cupele europene, iar lucrul acesta a devenit realitate foarte rapid. FCSB, Sepsi și CSU Craiova s-au văzut elimininate chiar la primul tur în care au intrat, contraperformanță care va fi greu de egalat de orice țară din Europa.

"Este singurul motiv pentru care am acceptat să vorbesc în seara asta. E adevărat, e o seara neagră pentru fotbalul romanesc. Nu sunt ironic când zic că-mi pare râu că cele 3 echipe au fost eliminate și e afectat coeficientul de tara. Îmi doream din două puncte de vedere să se califice: în primul rand, al coeficientului, și în al doilea rand, al meciurilor jucate din 3 în 3 zile.

E foarte greu când te califici să capacitezi jucătorii, să le elimini entuziasmul. Sunt nevoit să fac schimbări și din cauza asta nu există coeziune, omogenitate. Trebuie să facem tot ce ține de noi să ne calificăm și mai bine de Conference League.

Am găsit un club foarte bine pregătit, chiar nu mă așteptăm. Le mulțumesc celor doi antrenori care au fost înainte, Dan Petrescu și Edi Iordanescu, care au reușit să facă un coeficient foarte bun. Este mult peste ceea ce găseam prin Turcia din punct de vedere profesionist.

Va fi destul de greu din punct de vedere defensiv, l-am pierdut pe Burca, accidentat, jucător de națională, l-am adus pe Grahovac care a făcut doar 4-5 de cantonament cu noi, Cestor a fost accidentat mai multe luni. Avem un jucător în fata apărării, Rodriguez, care este un fotbalist cu calități mult mai bune pentru faza ofensivă decât pentru cea defensivă. Am pierdut pe apărare, dar ofensiv reușim să avem ocazii foarte multe, ceea ce e îmbucurător", a spus Marius Șumudică, pentru digisport.

"Oracolul din Gruia"

 

"Borac Banja Luka e campioana în Bosnia, cu tot respectul, nu e locul 11 în Kazakhstan, locul 4-5 prin Albania, cu tot respectul, dacă e să fim corecți. Ne vom luptă cu Young Boys, avem un meci destul de greu, dar vom încercă. Îmi pare râu că am devenit, în ultimă instanță, 'oracolul din Gruia', după cum mi-au zis niște prieteni", a spus Marius Șumudică, pentru sursa citată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!