Steaua e numai una. Opinie de Leo Badea

Steaua FCSB Gigi Becali leo badea Stadion Steaua Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 08:01
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 08:03

Viața este o perpetuă surpriză și spun asta cu gândul la faptul că stadionul Ghencea este în patrimoniul Ministerului Apărării. Este evident că reprezintă o uriașă anomalie.

de Leo BADEA

Cum este posibil ca un stadion de fotbal să aparțină unui minister care are drept scop apărarea țării? 

  • S-a aprins noul stadion Steaua! Cum arata arena de 100 de milioane de euro si cand ar putea fi inaugurata

Îl cunosc pe ministrul de azi domnul Vasile Dâncu. În puținul timp pe care l-am avut la dispoziție când ne-am întâlnit, fiind invitat să participe la emisiunea Ora Exactă în Sport, pot să afirm despre domnul Dâncu că este un ardelean așezat și cu capul pe umeri, un om echilibrat care nu se joacă cu cuvintele, vorbește puțin dar la obiect.

Nu mă aștept ca odată cu numirea dumnealui la cârma ministerului să aibă drept prioritate dreptatea în tot ce înseamnă scandalul dintre Steaua și FC FCSB, n-are timp de fotbal atât timp cât Putin este gata să pășească cu șenilele tancului în Ucraina, dar mă aștept ca în viitorul apropiat să studieze modalitatea prin care domnul Viorel Păunescu a preluat secția de fotbal și apoi cum a cedat-o lui Gigi Becali.

Sunt multe vicii de procedură infiltrate cu bună știință. Cine n-are conștință n-are nici tulburările ei, deci cei care au înnodat ițele stau acum la gura șemineului și râd de tot ce se învârte în jurul celor două echipe. O să vină și ziua în care se vor limpezi toate aceste lucruri. 

FC FCSB, în opinia mea, este echipa care a continuat istoria Stelei. Nici acest subiect nu-l dezvolt, îi vine rândul și lui. Ce mă deranjează este faptul că CSA Steaua are dreptul să joace pe Ghencea iar FC FCSB nu. 

Chiar nu interesează pe nimeni ca acest stadion să producă bani? Unde este rentabilizarea și amortizarea stadionului? Nu sunt avocatul lui Gigi Becali, dar nici nu pot să stau cu mâinile în sân și să nu spun nimic. Fărădelegile se pregătesc și se execută în întunericul complice al nopții și îl rog pe dl. ministru să stea în lumină, așa cum a făcut-o toată viața, și să termine seria asta de mârlănii. 

Știu că Gigi Becali a stârnit multe invidii, din cauza trufiei, și fără îndoială a făcut o multitudine de greșeli, dar ce vină au fanii? De ce să sufere fanii? Azi dezbinați și înrăiți unii împotriva celorlalți. De ce trebuie această echipă să se plimbe cu cortul de la un stadion la altul?

Sunt de părere că, în viitor, cele două echipe se vor contopi iar lucrurile vor reveni la normal. Mă refer la o singură echipă cu fani uniți, și nu dezbinați, cum sunt azi. Până atunci îmi reamintesc că nu aveam decât 5 ani când tatăl meu, Titi Badea, m-a luat din fața blocului unde băteam mingea și m-a dus la inaugurarea stadionului Ghencea. 

9 aprilie 1974 Steaua a jucat pentru prima dată în Ghencea împotriva sârbilor de la OFK Belgrad. 2-2 golurile roș-albaștrilor fiind înscrise de Năstase și Ion Ion. Pentru cei care sunt interesați scriu primul 11, condus de C. Teașcă și Gh. Constantin: 

COMAN-SÂTMĂREANU, SAMEȘ, SMĂRĂNDACHE, COSTACHE-DUMITRU, IOVĂNESCU-PANTEA, IORDĂNESCU, NĂSTASE, ION ION.

Echipa pe care aveam să o văd pentru prima dată la vârsta de 5 ani avea să ajungă în 1986 campioana Europei. Știu că o echipă trebuie să aibă o identitate a ei, un stadion, palmares, culori și nu în ultimul rând, fani. 

Mă uit cu o admirație profundă la faptul că văd echipe englezești de liga a 6-a care joacă în FA Cup și au la meci stadionul plin și fani care cântă și susțin echipa la bine și la greu. Îl rog pe ardeleanul acesta mândru, dl. Vasile Dâncu, cel care păstorește în acest moment Ministerul Apărării, să ceară subordonaților situația stadionului și să ia o decizie corectă.

Cel mai bun mijloc de a triumfa într-o ceartă este măiestria de a o evita, deci, nu voi răspunde celor care vor spune că îi țin partea patronului FC FCSB. Ne-am bătut destul joc de brandurile importante ale țării ca să dăm uitare istoriei care curge pe sub ochii noștri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!