VIDEO "Se apără sau se ratează loviturile de la 11 metri?" Florin Tene n-a ezitat și a răspuns pe loc + Ce spune despre portarii Universității Craiova 

Florin Tene Pigliacelli Universitatea Craiova Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 20:26
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 20:41

Florin Tene, antrenor de portari la Universitatea Craiova, despre Pigliacelli, Lazar și Rusu.

Florin Tene ocupă postul de antrenor de portari la Universitatea Craiova, în staff-ul principalului Laurențiu Reghecampf, vechiul său colaborator de la FCSB și de la echipele din Orient. Cu o experiență vastă în domeniu, cel pe care fanii Rapidului îl alintau "Tene-Tene-Giuleș-Tene!" are la formația patronată de Mihai Rotaru trei portari valoroși: Mirko Pigliacelli, David Lazar și Denis Rusu.

Florin Tene și "bodyguarzii" Universității Craiova

Pentru Florin Tene colaborarea cu cei trei goalkeeperi a devenit o adevărată provocare și răspunde întrebării care naște controverse: "Se apără sau se ratează penalty-urile?"

„Sunt de mare caracter, sunt profesionişti, au calităţi deosebite, lucrezi de plăcere cu ei. Penalty-uri? Cred că este şi meritul portarului când apără o lovitură. Penalty-ul se ratează când se trage în afara porţii, atunci când apără portarul nu trebuie să-i luăm din merite”, a declarat Tene, într-un interviu publicat pe rețelele de socializare de clubul din Bănie. 

În urmă cu două luni, la Ora Exactă în Sport de la Pro X, Mihai Rotaru a răspuns elegant în momentul în care a fost întrebat cine va fi titular.

"Avem doi portari valoroși, care este mai bun va apăra. Este decizia antrenorului principal, care se consultă cu antrenorul de portari. Avem doi portari valoroși. Cine mai are doi portari de talia lui Lazar și Pigliacelli?”, afirma omul de afaceri din fruntea Universității.

  • 13 goluri a primit Universitatea Craiova în 15 etape

Formația lui Rotaru e pe locul 3 în Liga 1, cu 28 de puncte după 15 etape, la trei distanță de FCSB, locul secund, și la 11 de liderul CFR (39 de puncte). În etapa a 16-a, duminică, de la 18:00, elevii lui Reghecampf și Tene întâlnesc în deplasare gruparea FC Argeș, ocupanta locului 9. 

Florin Tene

Debut Divizia A: 18.06.1987, Sp.Stud. – Dinamo 5-4

Debut cupă: 21.02.1990, Strungul Arad – Flacăra Moreni 2-1

A cucerit din postura de jucător un titlu (cu Dinamo) și două cupe (cu Gloria Bistrița și Steaua)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!