FC Dinamo CS Dinamo liga 2 Liga 3 Fotbal intern

Șanse infime ca FC Dinamo să fuzioneze cu CS Dinamo: „Nu am ajuns la un numitor comun!”

Dinamo a retrogradat în Liga 2 pentru prima oară în istoria clubului, iar la scurt timp după aceea a încercat o fuziune cu CS Dinamo, echipa a fotbal a clubului din „Ștefan cel Mare”.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 08:49
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 08:54

Fuziunea a fost însă respinsă de oficialii clubului sportiv, care sunt nemulțumiți de problemele grave de la fostul club al lui Negoiță și consideră că o asociere cu acesta ar putea afecta propriul proiect.

Președintele lui CS Dinamo, Ionuț Popa, a recunoscut că a fost la negocieri cu Răzvan Zăvăleanu, însă discuțiile nu s-au concretizat.

CS Dinamo nu vrea să fuzioneze cu FC Dinamo

„Nu sunt reținut, dar n-am câștigat Champions League. Este o promovare în Liga 3. Cine nu înțelege scopul acestei echipe? A apărut un privat în 2000 sau în 1999 și acum nu înțelegeți scopul unui club care s-a înființat în 1948? Întrebați-vă de ce s-a ajuns aici și ce interese au avut alții.

Am spus foarte clar că înființăm această echipă doar pentru a avea continuitate și pentru academia de fotbal pe care am înființat-o, să dăm ocazia jucătorilor de la U19 și U17 să aibă unde să evolueze. Din punct de vedere sportiv, ăsta a fost targetul.

Între timp, au apărut niște probleme financiare la echipa care este acum în Liga 2 și toate lumea consideră un mare thriller că am înființat această echipă. Vreți să o desființăm? O desființăm mâine, dacă opinia publică consideră că este o problemă că am înființat o echipă doar pentru continuitate. Noi suntem total detașați de echipa care a retrogradat acum în Liga 2.

De unde știți că am folosit bani publici? Noi suntem subvenționați de la bugetul de stat în parte, iar o parte sunt venituri proprii. Noi producem venituri din academia de fotbal, tenis, baschet, din bilete, sponsori. Acești bani îi distribuim către sporturi. Nu ne permite legislația să aducem fotbalul acolo unde a fost.

Suporterii n-au nicio vină, nu mi se pare corect să implicăm suporterii lui Dinamo. Nu știu ce se va întâmpla, l-am contactat pe domnul Zăvăleanu pentru a forma un nou Dinamo, dar nu am ajuns la un numitor comun. Vedem ce o să fie pe viitor. Noi am fost de bună credință. Vom vedea ce vor face cu acele datorii”, a spus Ionuț Popa, președinte la CS Dinamo.

CS Dinamo București a promovat în Liga 3, după ce s-a impus în barajul cu Venus Independența (3-2 în tur și 1-0 în retur).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!