Fotbal intern

GALERIE FOTO Să înceapă show-ul! La aproape 44 de ani, Ousmane N'Doye e gata să revină pe gazon la o echipă din România

Până să fie oficializat transferul fostului dinamovist, clubul a semnat cu un alt senegalez trecut prin Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 14:28
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 14:40

Clubul 1 Decembrie, care activează în Liga 5 din Ilfov, a anunțat transferul lui Gaston Mendy (36 de ani) și ”înregimentarea” pe viitor a celebrului Ousmane N'Doye, care în luna martie va împlini 44 de ani!

”În atac pot să anunț o mare surpriză – fostul jucător al Dunării Călărași, senegalezul Gaston Mendy, m-a anunțat că vrea să vină să joace la noi. El s-a căsătorit cu o fată din comuna noastră și și-a stabilit domiciliul aici”, a declarat Paul Mihai, președintele Clubului 1 Decembrie, conform ilfovsport.ro.

Ce condiție a pus Gaston Mendy și ce se întâmplă cu N'Doye

”Există, totuși, o problemă – nu prea vrea să joace în meciurile din deplasare, considerând că terenurile nu sunt cele mai bune și există pericolul să se accidenteze. Și-i acord aceste circumstanțe – pentru noi, el este ca un jucător din Liga Campionilor, o valoare! 

Mendy mi-a promis că-mi mai aduce și alți jucători, chiar și pe Ousmane N’Doye, compatriotul său, dar i-am spus că nu acum, am și eu doi tineri care au trecut pe la Academia lui Hagi, fotbaliști pe care vreau să-i integrez în acest lot”, a explicat oficialul ilfovean pentru sursa citată.

Mendy se află în România de 15 ani, N'Doye de 14 ani

Gaston Mendy este un fundaș stânga senegalez venit în 2007 din Portugalia în România. 

De atunci, el a evoluat în aproape 250 de meciuri în Liga 1 și Liga 2 la Farul Constanța, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Rapid București, FCM Târgu Mureș și Dunărea Călărași.

Ousmane N'Doye, fotbalist important în primul deceniu al anilor 2000 la naționala Senegalului, a jucat în România începând cu 2008, la FC Vaslui, Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari, ASA Târgu Mureș, Cetate Deva (unde a fost antrenor-jucător) și CSM Târgu Mureș.

Dintre fostele echipe, cel mai aproape a rămas de gruparea din ”Ștefan cel Mare”, N'Doye declarându-se de mai multe ori dinamovist, chiar și după un conflict ”monstru” cu Florin Bratu, când senegalezul i-a aruncat acestuia cuvinte grele.

Modifică setările cookies