VIDEO EXCLUSIV Rival pentru Burleanu la șefia FRF? Iftime propune un nume important din fotbalul românesc: "Sunt convins că se poate"

Alegerile pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal sunt programate pentru 12 aprilie, când a fost convocată Adunarea Generală.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2022, 11:43
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 11:48

Răzvan Burleanu este foarte aproape de al treilea mandat la FRF, având în vedere că până în acest moment nu a fost anunțată nicio altă candidatură. În precedentele două ocazii, Burleanu i-a învins pe Gică Popescu și Ionuț Lupescu.

Valeriu Iftime îl propune pe Cristi Balaj la FRF

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, spune că nu îl mai vrea pe Răzvan Burleanu la FRF după ce l-a ales pe Edi Iordănescu selecționer în dauna lui Laszlo Boloni și ar vrea să îl vadă pe Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, candidat pentru șefia Federației.

"Nu am semnat adeziunea (n.r - pentru susținerea lui Răzvan Burleanu). Ionel Ganea nu este un concurent. Părerea mea este că toate capetele luminate și responsabile din fotbal ar trebui să găsim acum, pe ultima sută, un candidat. Nu e imposibil. Măcar un candidat care să nu ia trei voturi, ci unul care să încerce, să aibă un program de conducere la Federație. Eu sunt convins că se poate. Nu e nimeni din țară abonat la domnul Burleanu. Garantat asta. Numai că nimeni nu face nimic. Oamenii nu îl iubesc numai pe Burleanu, dar nu au altă soluție

Eu, de exemplu, mă gândesc la Balaj, de la Cluj. Dacă ar fi să-l ajutăm foarte tare, cu o echipă serioasă de management, să meargă să explice... nu vreau să-l bată pe Burleanu, vreau doar să existe o competiție adevărată de programe", a spus Iftime, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Patronul de la FC Botoșani a recunoscut că l-a votat în trecut pe Răzvan Burleanu și explică de ce nu au reușit Ionuț Lupescu și Gică Popescu să îi convingă pe cei din fotbalul românesc.

"Programele de până acum, chiar și ale lui Gheorghe Popescu și Ionuț Lupescu, erau un simulacru. Ei nu aveau programe de dezvoltare a fotbalului. Burleanu avea totul scris, cu tot felul de date. Dacă vreți, vă arăt documentele. Trebuie să ai o treabă foarte clar socotită și să iei fiecare județ la pas. Ce se întâmplă cu fotbalul juvenil, cu cel feminin, cu liga a doua, a treia...

Domnul Ionuț Lupescu mergea la primărie și primarul voia să se pozeze cu el. Când a venit în Botoșani, primarul l-a primit repede. Când a apărut domnul Burleanu, 'ce mai contează?'. Când a venit Gică Popescu ... vă spun, eu l-am votat pe domnul Burleanu tocmai pentru opulența din campanie. A venit Gică Popescu la Botoșani, primar, notar, îmbrăcați în costume, șampanii, covor roșu. Pe cuvânt! Au băut la Botoșani și au mers la Iași la un meci de fotbal. Când a venit Burleanu, m-a chemat la un restaurant, eram eu cu el și cu un tip care făcuse politică. Eu i-am zis: 'Băi, ești curajos! Ești formidabil, băi copile. Dacă vrei să faci treaba asta, chiar merită. Dacă iei 50 de voturi, ești mare'", a mai spus Iftime.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!