Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Campionatul Nationala de Drift Arena Nationala drift Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 08:52
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 08:51

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește 10 ani de la înființare atrăgând un număr record de piloți înscriși din cinci țări.

Este pentru al treilea an consecutiv când sezonul de drift începe în jurul celui mai mare stadion din țară. Un total de 74 piloți din România, Bulgaria, Ucraina, Norvegia și Moldova s-au înscris la prima dintre cele cinci runde programate în 2024.

Acțiunea va începe vineri după amiază, atunci când fanii vor avea ocazia să încerce RoDrift Experience, însă cu o rezervare în prealabil pe site-ul competiției, rodrift.ro. Ulterior, vineri, la ora 18:00, va avea loc prezentarea oficială a piloților, dar și un meet & greet cu aceștia.

Printre cei care vor face spectacol al cailor putere în această rundă se numără Sorin Ene, Gabi Imre, Natalia Iocsak, Claudiu Adam sau Bogdan Pădurariu, dar și piloți de top din Bulgaria precum Yordan Mladenov, campion absolut en-titre, Ivan Ivanov sau Krasimir Stefanov.

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, vor începe antrenamentele, iar de la ora 14:00 vor începe calificările atât la Pro, cât și la Semi Pro. Battle-urile pe care le așteaptă toți fanii motorsportului sunt programate pentru duminică, de la ora 14:00, atunci când se vor stabili și câștigătorii de la cele două clase.

Pe lângă spectacolul oferit de piloți pe traseul de concurs, fanii vor avea parte de o expoziție cu super mașini, un show de drift cu cauciucuri colorate, o mașină care merge pe două roți, acolo urmând să fie amenajată inclusiv o zonă pentru copii unde cei mici vor învăța reguli și semne de circulație într-un mod distractiv.

Prețul biletelor pornește de la 50 de lei pentru o zi, spectatorii putând opta inclusiv pentru un loc în zona VIP a traseului special amenajat pentru etapa de drift.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!