Rapid a anunțat ziua în care se va sărbători centenarul clubului. Derogarea specială primită de la UEFA

Rapid Centenar Rapid Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 19:42
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 19:53

Rapid sărbătorește centenarul în 2023, ocazie cu care pregătește un spectacol pe măsură pentru acest eveniment deosebit din istoria clubului. 

În urma unui contract semnat în anul 2020, conform unui protocol agreat cu Federația Română de Fotbal, stadionul Rapid Giulești urma să fie închiriat către UEFA pentru desfășurarea unor partide din cadrul Campionatului European U21 programat să aibă loc pe în iunie 2022.

Pandemia cauzată de COVID-19 a dus la reprogramarea competițiilor sportive, iar competiția de tineret a fost mutată în aceeasi perioadă a anului 2023, ceea ce coincide cu organizarea centenarului Rapidului. 

Clubul Sportiv Rapid, Fotbal Club Rapid și Ministerul Transporturilor au făcut toate demersurile posibile pentru ca în data de 25 iunie 2023 stadionul să fie la dispoziția rapidiștilor.

Derogare specială de la UEFA

În contextul importanței evenimentului, UEFA a acceptat să facă o derogare, iar arena giuleșteană va fi liberă în data de 25 iunie 2023.

“Centenarul celui mai frumos club din România nu putea avea loc decât acasă, pe stadionul Giulești. A fost greu, foarte greu. Însă împreună am demonstrat mereu că putem reuși și imposibilul. Mulțumim celor de de la UEFA că au conștientizat importanța unui astfel de eveniment și ne-au dat tot suportul. Este păcat că vom avea stadionul doar în ziua de 25, dar ziua aceea va fi una de neuitat”, a declarat Daniel Niculae, președintele FC Rapid.

“Suntem onorați și încântați de faptul că în data de 25 iunie 2023 vom fi ACASĂ. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru! Una dintre marile mele dorințe pentru noul an are toate șansele să se îndeplinească, aceea de a vedea în iunie un Giulești plin de rapidiști sărbătorind centenarul. De acum toate gândurile zboară deja spre organizarea unui eveniment unic, Clubul Sportiv împreună cu Fotbal Club sunt sigur că vor realiza împreună ceva măreț", a spus și Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!