Prostul nu-i prost destul, dacă nu-i și fudul. Leo Badea scrie despre Eugen Trică

leo badea Eugen Trica FCU Craiova Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 13:12
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 14:37

Personajul principal al zilelor noastre este acest autentic “Păcală din Bănie", Eugen Trică.

de Leo Badea

Nu știu cum a reușit Eugen să termine Școala de Antrenori dacă a copiat sau nu la examene, dar cu siguranță ceva necurat s-a întâmplat. Spun asta pentru că îl cunosc pe Trică destul de bine și nu pot să mi-l imaginez cu o carte de citit în mână. Poate cu una de colorat, în niciun caz o carte despre fotbal.

  • Dumitru Dragomir are numai cuvinte de lauda pentru Eugen Trica dupa despartirea de FCU Craiova! Multe echipe ar trebui sa se inghesuie sa-l ia!

Am citit  că olteanul a încasat niște sume fabuloase pentru a mima pe marginea terenului. Trică știe bine să facă pe antrenorul.Talentul său trebuie însă valorificat la Teatrul Marin Sorescu din Craiova.

Nu știu ce l-a recomandat pentru postul de antrenor principal!? Mai bine spus cu ce l-a vrăjit pe Adrian tatăl să-l numească seful leilor din Bănie.

Adrian Mititelu și-a luat țeapă cu Eugen Trică cel puțin dintr-un punct de vedere

Adrian Mititelu senior a lăsat impresia cât a fost implicat în fenomenul fotbal că îl înțelege cât de cât, desi n-a reușit să joace la un nivel acceptabil.

Surprinzător, Adrian Mititelu și-a luat teapă cu Trică cel putin dintr-un punct de vedere. Financiar! Toate problemele fotbalistice în Romania, cel puțin, pleacă de la lipsa banilor. U Craiova a dat senzația că dispune de suficiente fonduri pentru a asigura liniștea financiară a echipei. De fapt, despre puterea financiară a lui Mititelu vorbim.

Prima ieșire în décor a echipei nou-promovată a fost cumpărarea în vară a multor jucători străini. Mititelu a mers pe mâna lui Mutu și a schimbat fața echipei de dragul schimbarii. Până și Rednic a propus străini de “mare valoare".

Adrian junior și-a permis aroganța de a-l certa pe tatăl său

Ce este de neințeles e lipsa de reacție a președintelui Marcel Pușcaș. Acesta ori n-a fost consultat ori n-a dorit să se implice. De remarcat faptul că între Adrian tatăl și fiul său, tot Adrian, au apărut diferențe de opinie exprimate public. Adrian junior și-a permis aroganța de a-l certa pe tată,l sau spunând că "s-a greșit mult în momentul în care s-a luat hotărârea ca Mutu să fie demis”.

Nebunia a continuat la Craiova dupa numirea lui Stoican și, fireșlte, demiterea lui din motive de lipsă de rezultate conducerea a apelat la’ Salvatore della patria’. Nimeni altul decat EugenTrică.

De ce din nou Trică? Trica i-a fost la indemana patronului. Micul Mourinho, pentru ca marele si gloriosul antrenor oltean se crede un fel de "Jose de România". Aceleași aere de superioritate, aceleași aroganțe copiate de la portughez le afișează și Trică .

Diferența de valoare este incalculabilă și de necomentat. Lipsa de bun simț în cazul olteanului și discursul său plin de importanța lui dar acoperit de o nulitate absolută mă face să aduc aminte de un proverb românesc: "Prostul nu e prost destul, dacă nu este și fudul". Valoarea lui Trică ca și antrenor este 0 la pătrat.

Adevărul pentru care Adrian Mititelu l-a demis a doua oară pe Eugen Trică

Revenind la telenovela noastra tipic oltenească, va spun adevărul pentru care Adrian Mititelu senior l-a demis a doua oara pe foarte “galonatul “antrenor. Sigur că a contat lipsa de rezultate dar ce l-a înfuriat pe patronul echipei a fost faptul că Trică și-a permis impertinența fără sa se consulte cu nimeni, să spună că el nu se mai bazează pe jucătorii aduși de un antrenor obscur, aici referindu-se la Mutu, și că o să aducă inapoi jucătorii cu care a promovat el echipa.

Vă puteți imagina ce voia micul Mourinho de Craiova? Cum este mai ușor să schimbi antrenorul decât 25 de jucători, asta este declarația președintelui Puscas, Trică a fost mazilit. Dar să nu vă închipuiți că a plecat pur și simplu. Și-a încasat câteva salarii în avans și o sumă așa ca de desparțire frățească.

La Craiova, Trică a ajuns să fie un antrenor mai scump decât Reghecampf! Trică i-a costat până acum pe olteni o căruță de bani. Doua prime de instalare 10.000 de euro, 13.000 de euro clauza de reziliere platită către fosta sa echipă.

Băi, Trică! Nu-ți mai da ochii peste cap, n-ai făcut mare lucru promovând Craiova, echipa putea fi condusă și de femeia de serviciu.

Trică aștepta un telefon de la Joan Laporta

10.000 de euro bani primiți la desparțirile de echipă, deci 20.000 de euro. 38.000 de euro bani din salariul fabulos pe care l-a semnat plus o amendă de 5.000 de euro din primul mandat – o restanță salarială uitată de Mititelu pâna acum câteva zile.

În loc de concluzie îi reamintesc lui Mititelu o vorbă din bătrăni! Și anume că "degeaba s-a scumpit la tărâțe". Trică pleacă supărat că n-a putut să-și demonstreze talentul și așteapta un telefon de la Joan Laporta convins fiind că numai el poate rezolva criza Barcelonei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!