Miodrag Belodedici csa steaua FCSB Serbia Steaua Rosie Belgrad Fotbal intern

Presa din Serbia scrie despre "adevărata Steaua" și gluma făcută de Miodrag Belodedici

Miodrag Belodedici (59 de ani) a oferit un răspuns neașteptat, zilele trecute, în momentul în care a fost întrebat pe cine consideră "adevărata Steaua".

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 14:41
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 14:39

Fostul mare internațional român, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București (1986) și Steaua Roșie Belgrad (1991), a preferat să evite conflictul dintre FCSB și CSA Steaua. Belodedici s-a limitat spună că "adevărata Steaua este Steaua Roșie Belgrad", club la care a jucat în perioada 1989-1992.

Presa din Serbia scrie despre declarațiile lui Belodedici

Declarațiile lui Belodedici au ajuns în presa din Serbia, unde s-a explicat contextul războiului juridic dintre FCSB și CSA Steaua.

"Miograg Belodedici a reușit ceva ce probabil nimeni din istoria fotbalului nu a putut, să câștige Cupa Campionilor Europeni cu două echipe din Europa de Est. Mai întâi cu Steaua București contra Barcelonei, în 1986, iar apoi cu Steaua Roșie Belgrad împotriva lui Olympique Marseille, în 1991. În ambele ocazii la loviturile de departajare.

În România există acum o controversă serioasă referitoare la Steaua adevărată - fie cea patronată de controversatul Gigi Becali, căreia i-au fost luate culorile, numele și sigla de Armată, iar acum poartă numele de FCSB, fie CSA Steaua București, care aparține de Ministerul Apărării Naționale din România.

Belodedic a decis să facă o mică glumă pe această temă și a spus că adevărată Steaua este cea din Belgrad. A fost un joc de cuvinte pentru că Steaua înseamnă 'stea' în română. Cel care a fost un libero fenomenal a făcut o comparație cu Serbia, spunând că Partizan sau Steaua Roșie Belgrad n-ar fi trecut niciodată prin ce trece acum Steaua București", a scris presa din Serbia.

„Ei trebuie să spună. Mergeți acolo, au fost generali, locotenenți!” 

Miodrag Belodedici, fost jucător emblematic al Stelei, a dezbătut și el acest subiect, glumind pe seama situației actuale de la cel mai galonat club de fotbal din România.

„Și eu am fost întrebat care e Steaua adevărată, CSA-ul, FCSB-ul... Eu, mai glumeț, așa, am spus că Steaua adevărată este Steaua Roșie Belgrad. Asta a fost, asta a rămas și în continuare joacă în cupele europene.

A fost o glumă, dar trebuie să mergeți la clubul Steaua și să întrebați care este Steaua. Steaua București? Cum a dispărut Steaua București. Cum a venit CSA-ul? Sunt foarte multe, ei știu.

Acolo au fost generali, locotenenți. Ei, comandanții clubului Steaua trebuie să vă spună. De ce s-a schimbat numele...”, a declarat Miodrag Belodedici pentru iAMSport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!