Fotbal intern

”Poate îi vin idei lui Gigi cu Cordea!” Mihai Stoica, reacție amuzantă după discursul lui Nicolae Dică

Macedonia de Nord s-a impus în fața Italiei și i-a lăsat pe elevii lui Roberto Mancini acasă pentru al doilea mondial consecutiv.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 10:54
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 10:55

După ce au fost dominați tot meciul, Macedonia de Nord a marcat, în minutul 92, golul care i-a calificat în finala barajului pentru mondial. Italia, câștigătoarea EURO 2020, ratează astfel al doilea mondial consecutiv.

Într-o emisiune televizată, Nicolae Dică și Mihai Stoica au analizat prestația jucătorilor din nordul Greciei. Ei au apreciat evoluția lui Stefan Ashkovski, jucătorul lui Sepsi, intrat în timpul partidei.

Nicolae Dică a apreciat polivalența fotbalistului lui Sepsi: ”Apropo de Stefan Ashkovski l-am văzut la un meci când a jucat fundaş dreapta, el fiind stângaci... şi a dat şi gol şi am zis incredibil”.

Imediat după, Mihai Stoica a ținut să îi atragă atenția, în glumă, fostului său colaborat de la FCSB: ”Nu trebuia să spui asta că poate îi vin idei lui Gigi cu Cordea”, a spus Meme, la OrangeSport.

Adus în România de FC Botoșani, Ashkovski este la bază fundaș stânga, însă a fost reprofilat de Marius Croitoru în postul de extremă. A ajuns la Sepsi vara trecută.

Italia, umilință maximă

Elevii lui Roberto Mancini erau mari favoriți la calificarea pentru Campionatul Mondial din Qatar, de anul următor. Din păcate, la jumătate de an distanță de cel mai important succes al Squadra Azzurra, a venit una dintre cele mai mari dezamăgiri ale fotbalului italian.

Din postura de campioni europeni, italienii aveau nevoie de un succes în duelul cu Macedonia de Nord, echipă ce a scos România din lupta pentru un loc la duelul din Qatar, a realizat cea mai mare surpriză din preliminarii.

Au marcat norocos singurul gol al meciului în minutul 92, lasând Italia acasă pentru al doilea mondial consecutiv. Din 2014 până în 2026, Italia nu va bifa nici măcar o prezență la o cupă mondială, următoarea ocazie fiind turneul din America de Nord, jucat în Mexic, SUA și Canada. Asta după ce, la edițiile din 2014 și 2010, succesoare ediției câștigate de ei, în Germania, Squadra Azzurra nu a trecut de faza grupelor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies