Piți slim-fit. Ce mănâncă fostul selecționer. "Nu cumpăr nimic din magazine"

Victor Piturca piturca Steaua Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 19:35
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 20:55

Pițurcă a cucerit cu Steaua în 1986 Cupa Campionilor Europeni, într-o echipă pregătită de tandemul Ienei - Iordănescu. 

La 66 de ani, Victor Pițurcă reușește să se mențină în formă și ar putea intra oricând pe teren pentru un meci amical. Fostul selecționer nu se abate de rutina de dimineață - aleargă mereu câțiva kilometri - dar e foarte atent și la alimentație. Tehnicianul care a calificat naționala la două turnee finale ale Campionatului European a dezvăluit într-un interviu pentru Pro Arena care ar fi secretul "tinereții fără bătrânețe" și, recent, a dezvoltat subiectul. 

Pițurcă, Forever Young: "M-am lăsat  de fumat de foarte mulți ani..."

”Mănânc normal, nimic secret, așa, în mod deosebit. Mănânc normal, ca un om normal, câte puțin. Dar mereu mancare de calitate, adică din asta mai țărănească, așa cum sunt eu. Eu nu mănânc decât de la ferma mea, carne, ouă și lapte de țară, nu cumpăr din magazine nimic. Și m-am lăsat de fumat de foarte mulți ani…”, a povestit fostul număr 9 pentru sportbull.ro.

  • Victor Pițurcă și Marius Lăcătuș

Pițurcă și secretul tinereții

Cum își întreține Pițurcă pasiunea pentru mișacare? La fel ca și alți foști mari fotbaliști români care au ales să locuiască în zonele de lângă București, și fostul vârf de la Steaua are de unde alege când vine vorba de cadrele pentru jogging.

”Asta am făcut toată viața, așa voi continua până nu voi mai fi… Fără sport… Așa ar trebui să facă orice persoană, orice om, cât îi permite timpul. Iar cei care au timpul limitat ar trebui acolo unde sunt, într-o cămăruță, să deschidă geamul și să încerce să facă acolo ce poate, alergare pe loc, gimnastică, ce se poate…. Să urce pe scări, tot timpul să găsească ceva și să facă sport.”, a mai adăugat fostul selecționer. 

Pițurcă a calificat naționala la Euro 2000 și Euro 2008. Piți a pregătit și reprezentativa de tineret la Campionatul European din 1998, găzduit de țara noastră. 

Ultima dată a antrenat-o pe Universitatea Craiova. 

Foto mare: Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!