Pițurcă, primele declarații înainte să se vadă cu procurorii, în cazul Stadionului Extensiv din Craiova

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 13:17
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 13:50

Fostul selecționer al naționalei României e strâns cu ușa de procurorii DIICOT într-un nou caz. 

UPDTAE 13:30 Victor Pițurcă a ajuns la DIICOT Craiova în jurul orei 13:00 și a făcut primele declarații când a fost chestionat de jurnaliști.

„Întrebați la DIICOT ce s-a întâmplat, ce mă întrebați pe mine!? E vorba de tranzacția stadionului Extensiv, da! Vorbim după, acum ce să vă spun!? Nu știu ce să vă spun! 

  • Victor Pițurcă / Inquam

N-am participat la nicio licitație, sunt citat ca martor. Probabil va veni și fiica mea...", a declarat fostul selecționer al naționalei României. 

După ce a scăpat de măsura controlului judiciar în dosarul măştilor neconforme pentru Ministerul Apărării Naţionale, Pițurcă are din nou probleme. 

Fostul atacant al Stelei și al echipei naționale urmează să fie audiat auzi de către procurorii DIICOT, într-un dosar privind achiziționarea stadionului Extensiv din Craiova, scrie ProSport.  

Potrivit aceleiași surse, procurorii o vor audia și pe fiica antrenorului, Claudia Pițurcă, dar și pe Mihai, ginerele lui Victor Pițurcă. 

Potrivit Mediafax, arena care aparține firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, a fost achiziționată pe 12 noiembrie 2021 de S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ de numai 60 euro/mp, iar statul şi creditorii firmei falite reclamă că ar fi fost păcăliți. Conform agenției Mediafax, evaluarea realizată în 2016 arăta un preţ de 137 de euro/mp, iar preţul zonei ar fi ajuns între timp la 250 de euro/mp.

Zona a devenit în trecut una de interes pentru dezvoltatori imobiliari care stau pe munți de bani și vor să se extindă.. La licitație s-a înscris și fostul selecționer Victor Pițurcă, dar prin intermediul firmei conduse de fiica lui, Claudia. 

În afacere a intrat şi finul lui Piți, Cristi Spak-Boldici, ginerele lui Gabi Boldici (fost portar al Craiovei şi fost antrenor secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională). Cristi Spak a fost cununat de Victor Piţurcă, scria anul trecut Gsp. 

Victor Pițurcă, de trei ori selecționer al naționalei României

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. El a mai pregatit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad.

Piţurcă a fost component al echipei Steaua, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 și Supercupa Europei, dar a jucat și finala Cupei Intercontinentale, scor 0-1 cu River Plate, la Tokyo.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!