VIDEO Pași importanți făcuți în procesul de implementare a arbitrajului video în România. Anunțul FRF

FRF Liga 1 VAR în România Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 13:34
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 13:36

Implementarea arbitrajului video în România a intrat într-o nouă etapă de pregătire a arbitrilor, anunță FRF.

Dacă până acum arbitrii s-au familiarizat cu sistemul în birourile CCA, analizând diferite faze de joc din fotbalul european, de acum aceştia se vor muta împreună cu camera VAR mai aproape de terenul de joc, participând live la jocuri. În primă fază, asistenţa video va fi testată în mod offline.

Arbitrii vor urmări partide care se vor disputa la Centrul Naţional de Fotbal Buftea şi pe parcursul cărora vor trebui să indice situaţiile care aceştia consideră că trebuie să fie verificate, să decidă dacă sunt verificate doar de VAR sau şi de arbitru, pe teren. Scopul acestui pas este de a aplica toate noţiunile dobândite până acum şi de a verifica consistenţa grupului în luarea deciziilor înainte de a trece la exerciţiile live.

Abia din următoarea etapă, în care vor fi regizate multiple ”incidente” în jocuri, arbitrii VAR vor putea interveni în timp real asupra deciziilor luate pe teren.

Ca ultim pas înaintea implementării VAR începând cu viitorul sezon va fi testarea sistemului şi a arbitrilor la jocuri amicale sau de juniori, cu intervenţii în timp real.

„Suntem în grafic cu pregătirea arbitrilor, s-a încheiat etapa în care am lucrat pe simulatoare. De acum, echipăm maşinile VAR şi pregătim structura exerciţiilor practice de la Buftea. Vom lucra simultan pe două terenuri în condiţii de meci oficial, cu car de transmisie şi asistenţă video”, a declarat Alexandru Deaconu, lider proiect VAR.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!