Fotbal intern

GALERIE FOTO Nae Ungureanu, aplaudat la scenă deschisă, înainte de Universitatea - Rapid. Anul tecut, legendarul fundaș stânga suferise un AVC 

În vârstă de 65 ani, Nae Ungureanu a depășit momentul de cumpănă de anul trecut. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 21:14
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 21:41

Nicolae Ungureanu, legenda Craiovei Maxima, a jucat în finalul carierei și la Rapid.

Unul dintre cei mai buni fundași stânga din istoria fotbalului românesc, Nae a fost aplaudat sâmbătă seară la scenă deschisă de toți spectatorii de pe arena Ion Oblemenco din Craiova. 

Moment emoționant cu Nae Ungureanu 

În toamnă, Ungureanu a suferit un AVC, a stat o lună în spital, iar medicii au avut grijă să nu-i lipsească nimic.

S-a recuperat după momentele dificile, iar înainte de Universitatea - Rapid a dat lovitura de începere a partidei și a fost îmbrățișat de Reghecampf. 

Nicolae Ungureanu a jucat la Craiova între 1977 și 1987, apoi a trecut la Steaua, formație cu care a jucat finala Cupei Campionilor Europeni, ediția 1988-1989, la Barcelona, 0-4 cu AC Milan. 

  • Ungureanu a jucat de 58 de ori în naționala României și a marcat un gol. 

Produs al Clubului Sportiv Scolar Craiova, acesta a jucat pentru Craiova Maxima din 1977, de când a fost transferat de la Electroputere Craiova, până în 1987, când a semnat cu Steaua București. A jucat în tricoul roș-albaștrilor până în 1992, iar în 1993 s-a retras, după un an petrecut la Rapid București. 

Cele mai mari performanțe le-a obținut în tricoul Craiovei și al Stelei. A câștigat câte două titluri și câte trei Cupe ale României alături de ambele echipe. Cele mai multe meciuri le-a jucat în tricoul Universității Craiova, cu 284 de partide jucate și 17 goluri înscrise. 

Modifică setările cookies