Fotbal extern

Grecii anunță unde vrea să joace Fernando Varela, după ce au apărut variantele FCSB și Universitatea Craiova

Fernando Varela (34 de ani) a intrat în ultimele șase luni de contract cu PAOK Salonic, iar fundașul a primit o ofertă din Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 19:05
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 19:07

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a anunțat că a lucrat timp de două săptămâni pentru a încerca să îl aducă pe Varela în Bănie, însă nu a putut ajunge la un acord cu jucătorul care a evoluat în România în perioada 2012-2016. De asemenea, au apărut informații potrivit cărora stoperul din Capul Verde ar fi tentat de o revenire la FCSB.

Fernando Varela nu ar fi tentat de o revenire în România

Într-un mesaj recent postat pe Instagram, Varela a spus: "Nu plec nicăieri. Încetați să îmi mai pomeniți numele", semn că fundașul intenționează să încheie sezonul la PAOK Salonic, iar din vară să înceapă o nouă aventură.

Publicația greacă Sport24 susține că Varela nu ar fi tentat de o revenire în România, având în vedere condițiile financiare inferioare pe care le-ar avea în campionatul nostru, iar fundașul ar lua în calcul un transfer în Turcia sau Portugalia.

"Problema este că îi va fi greu să își găsească un contract asemănător cu cel de la PAOK. Varianta Portugalia i s-ar potrivi și mai bine, având în vedere că fiul său se află la Lisabona", a scris sursa citată.

Crescut în Portugalia, Varela s-a remarcat în fotbalul românesc, mai întâi la FC Vaslui (2012-2013), iar ulterior la FCSB (2013-2016). Alături de formația bucureșteană, fundașul a strâns 117 meciuri, 12 goluri și trei trofee: două titluri în Liga 1 și o Cupă a României.

FCSB l-a vândut pe Varela în 2016, la PAOK Salonic, pentru 1,4 milioane de euro, iar la echipa condusă în prezent de Răzvan Lucescu fundașul a strâns peste 200 de partide. În acest sezon, fostul internațional din Capul Verde a jucat în 16 meciuri la formația greacă.

  • 30 iunie 2022 este data la care expiră contractul lui Fernando Varela cu PAOK Salonic
  • 1 milion de euro este cota de piață a lui Varela, conform Transfermarkt
Modifică setările cookies