VIDEO EXCLUSIV Marian Iancu pune la colț un patron din Superligă: „E asemenea răposatului! Îmi doresc ca acea echipă să retrogradeze”

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 12:40
Data actualizarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 13:45

Fostul patron a intervenit telefonic la Pro Arena în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, pentru prima dată după ce a fost eliberat de la închisoare.

Marian Iancu a vorbit, printre altele, despre fosta echipă din primul eșalon al României, Gloria Bistrița, supranumită „echipa blaturilor”, cu regretatul Jean Pădureanu președinte, care s-a stins din viață în 2016.

Marian Iancu pune la colț un patron din Superligă: „E asemenea răposatului! Îmi doresc ca acea echipă să retrogradeze”

Fostul patron a specificat că Bistrița seamănă cu o echipă curentă din Superligă: FC Botoșani. Marian Iancu a spus, însă că Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, este un conducător „mult mai emancipat”.

„Noi nu eram parte din Cooperativă, cooperativizarea o făcea Mircea Sandu, nu noi. Gloria Bistrița are, în oglindă, o oarecare corespondentă în Liga 1, nu știu dacă e nevoie s-o numesc eu. E o echipă din zona Moldovei (n.r. - FC Botoșani), cu un conducător mult mai emancipat din toate punctele de vedere, un om de onoare în sens fotbalistic (n.r. - Valeriu Iftime). 

Dar care se comportă exact ca răposatul (n.r. - Jean Pădureanu), cu rezultate previzibile, aproape de scos de pe lista Pronosport sau a pariurilor sportive. Îmi doresc ca acea echipă să fie printre cele care vor retrograda, din punct de vedere al viitorului!”, au fost cuvintele lui fostului patron de la Poli Timișoara, Marian Iancu, în direct la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Starurile lui Marian Iancu la Poli Timișoara: Torje și Gigel Bucur

Marian Iancu, fost președinte al societății Balkan Petroleum, a devenit cunoscut în fotbal după ce cumpărat clubul Poli Timișoara în iarna lui 2005 de la fostul internațional Anton Doboș. În cei șase ani în care Iancu a investit la Timișoara, clubul a plătit aproximativ 21,5 milioane de euro pe achiziționarea a 101 jucători.

Bănățenii au reușit să-și vândă fotbaliști pe sume importante, cei mai reprezentativi dintre aceștia fiind Gabi Torje (2,5 milioane de euro plătiți de Dinamo) și Gigel Bucur (Kuban Krasnodar l-a luat cu 2 milioane de euro). În total, Poli a încasat în cei șase ani 13,7 milioane de euro din vânzarea de jucători.

Mândria lui Marian Iancu: a eliminat-o pe Șahtior

Momentul de vârf al lui Poli sub conducerea lui Marian Iancu a avut loc în 2010, când Poli a eliminat Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în turul trei al calificărilor din Champions League (2-2 în deplasare și 0-0 acasă). În barajul pentru grupe, Timișoara a fost eliminată de VfB Suttgart (0-2 acasă / 0-0 în deplasare)

Potrivit anchetatorilor din cazul RAFO, fostul patron de la Poli Timișoara şi colaboratorii săi au prejudiciat bugetul de stat pentru că nu au plătit impozitul pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356.5 miliarde de lei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!