stadion constanta Gica Hagi Fotbal intern

Investiție de top. Ce capacitate va avea stadionul care se va construi în Constanța. Anunțul autorităților 

Constanța, unul dintre leagănele sportului românesc, va avea un complex ultramodern.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 August 2021, 12:58
Data actualizarii: Marti 31 August 2021, 13:56

Gică Hagi și Gică Popescu au participat recent la o ședință a Consiliului Județean Constanța, în care s-a discutat și proiectul privind un nou complex sportiv în orașul de pe Litoral. 

 

Stadion cu 18.000 de locuri la Constanța

 

Vechiul stadion Farul va fi demolat, iar pe locul său va fi ridicată o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.000 de locuri. 

Farul, formația patronată de Hagi, își dispută partidele de pe teren propriu la Ovidiu, dar așteaptă ca factorii de decizie din Constanța să pună cât mai repede bazele unui stadion modern. 

"Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, împreună cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, conducerea Clubului Farul Constanța reprezentată de Gheorghe Hagi și Gică Popescu, au adus propuneri de îmbunătățire a proiectului Complexului Sportiv Constanța.

Acesta prevede construirea unei arene de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, conform cerințelor UEFA, dar și arene de tenis și anexe, piste de atletism și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament", se arată în comunicatul celor de la Consiliul Județean Constanța. 

Cei implicaţi speră ca proiectul să fie finalizat în maximum trei ani, cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.

“Este un proiect vital pentru un oraș de calibrul Constanței. Ne dorim ca acest complex să fie parte integrantă din arhitectura urbană și, de ce nu, să devină parte din viața orașului nostru. 

De asemenea, acest complex va putea asigura necesarul orașului de a organiza evenimente sportive și culturale de anvergură. Susțin acest demers al municipalității constănțene și vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca acest complex să fie unul complet, modern și la standarde cât mai înalte”, a scris Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!