Gigi Becali FCSB Siyabonga Ngezana Fotbal intern Gigi Becali

Gigi Becali anunță triumfător: "El va fi din ce în ce mai bun!"

Patronul de la FCSB se felicită pentru transferurile realizate în această vară. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 12:51
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 13:04

În trecut FCSB era vulnerabilă din punct de vedere defensiv, dar startul de campionat a demonstrat că politica de transferuri a fost una coerentă și nu se dovedește a fi perdantă ca în trecut. 

Chiar dacă unii specialiști din fotbalul românesc erau sceptici în privința mutărilor făcute de Becali în compartimentul defensiv, adversarele găsesc din ce în ce mai puține culoare pentru a sparge apărarea lui Elias Charalambous. 

  • Gigi Becali - FCSB

Gigi Becali, încredere maximă în privința lui Ngezana

Vlad Chiricheș s-a accidentat, însă sud-africanul Siyambonga Ngezana arată din ce în ce mai multă siguranță. La început a avut nevoie de adaptare, însă stoperul de 1,90 m și-a câștigat rapid locul de titular. Poate evolua atât ca fundaș central dreapta, cât și în rolul de fundaș central stânga. Și la partida din Cupa României cu FC Bihor, de miercuri seara, scor 2-0 pentru FCSB, stoperul a avut o evoluție concludentă. 

Una care l-a mulțumit pe exigentul Gigi Becali. Intrat în direct la Prima TV după meciul de la Oradea, afaceristul din Pipera și-a exprimat satisfacția în privința lui Ngezana, care a devenit rapid unul dintre preferații fanilor vicecampioanei, formația care nu a mai cucerit titlul din 2015, de când pe banca tehnică se afla Constantin Gâlcă. 

"E din ce în ce mai bun şi o să vedeţi că va avea progrese şi cu mingea la picior. El încă nu are curaj. În 2-3 luni va avea progrese cu mingea la picior.

Are tehnică, are viteză", a declarat Gigi Becali, potrivit Prima Sport. 

  • 4 selecții a strâns Ngezana la reprezentativa Africii de Sud 
  • 26 de ani are stoperul transferat de FCSB de la Kaiser Chiefs
  • 750.000 de euro e cota lui Ngezana
  • 30 iunie 2027 e data la care îi expiră contractul cu FCSB

FC Bihor - FCSB 0-2

David Miculescu a deschis scorul în minutul 26, după ce a reușit să șuteze din întoarcere de lângă patru jucători ai Bihorului. În repriza secundă, Siyabonga Ngezana s-a înălțat deasupra defensivei adverse și a majorat diferența în minutul 69.

Roș-albaștrii încep, astfel, cu dreptul campania din Cupa României. Pentru echipa pregătită de Elias Charalambous urmează meciul cu 'U' Cluj din campionat (luni, 2 octombrie, ora 21:00).

Echipele de start

FC Bihor: Pînzariu - Paublusztig, Sg. Jurj, Ioviță, Sorian, Farcaș, Gunie, Ban, Bactăr, Jurj, Vasile

FCSB: Vlad - Crețu, Ngezana, Haruț, Ganea - Djokovic, Lixandru, Gogescu - Radaslavescu, Miculescu, Oct. Popescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!