George Copos, condamnat 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare! De ce va sta numai 22 de luni dupa gratii

George Copos, condamnat 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare! De ce va sta numai 22 de luni dupa gratii

VEZI AICI TOATE SENTINTELE IN DOSARUL TRANSFERURILOR

Fostul patron al Rapidului, George Copos, a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru 3 ani si 8 luni in cazul "Dosarului Transferurilor". Decizia este definitiva! El risca intre 1 si 5 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Cei 8 acuzati au fost anchetati pentru 12 transferuri, fiind acuzati ca au adus un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari. Incarcerarea va avea loc chiar astazi!

La 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

George Copos va face sta numai jumatate din aceasta perioada dupa gratii - conform Noului Cod Penal, persoanele peste 60 de ani beneficiaza de un asemenea tratament.

Copos ar putea stea insa mai mult dupa gratii totusi din cauza faptului ca este judecat si in "Dosarul Loteria", unde a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare de prima instanta.

La ultimul termen de judecata, procurorul a solicitat condamnarea lui George Copos la o pedeapsa de inchisoare cu executare intre unu la cinci ani.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.

Geoerge Copos a fost condamnat atunci la cinci ani de inchisoare cu executare

Sentinta a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care a decis definitiv sa retrimita dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care marti a dat o decizie definitiva.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Deciziile judecatorilor in Dosarul Transferurilor
George Copos - 3 ani si 8 luni cu executare
Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni cu executare
Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni cu executare
Ioan Becali - 6 ani si 4 luni cu executare
Victor Becali - 4 ani si 8 luni cu executare
Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni cu executare
Gica Popescu - 3 ani si o luna cu executare
Gigi Netoiu - 3 ani si 4 ani cu executare



VIDEO PROTVPLUS.RO

Intervenție de amploare a pompierilor în 21 de localități grav afectate de inundații. FOTO
BRAT