Gică Popescu a dezvăluit primul său gând după condamnarea în „Dosarul Transferurilor”: „Vrei să te omori”

Gica Popescu Dosarul Transferurilor Fotbal intern Gică Popescu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2024, 17:57
Data actualizarii: Duminica 03 Martie 2024, 18:03

Pe data de 4 martie 2014, fostul mare internațional Gică Popescu era condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare în „Dosarul Transferurilor”.

George Copos (3 ani şi 8 luni cu executare), Mihai Stoica (3 ani şi 6 luni cu executare), Cristi Borcea (6 ani şi 4 luni cu executare), Ioan Becali (6 ani şi 4 luni cu executare), Victor Becali (4 ani şi 8 luni cu executare), Gică Popescu (3 ani şi o lună şi zece zile, cu executare), Gigi Neţoiu (3 ani şi 4 luni cu executare) și Jean Pădureanu (3 ani şi 4 luni cu executare) au fost toți conducătorii din fotbalul românesc care au primit condamnări în ”Dosarul Transferurilor”, pentru 12 transferuri ale unor fotbaliști români în străinătate, în perioada 1999-2005.

Gică Popescu a recunoscut, într-un interviu pentru Orangesport, că după ce a primit sentința finală în dosar primul său gând a fost să se sinucidă.

„Tata, model de personalitate. Şi de mândrie. Tata avea o mândrie incredibilă. O ţinută de oltean mândru. Am suferit mult când l-am pierdut atunci. Era un moment greu şi fără să-l pierd.

Da, m-am învinovăţit. Şi acum sunt convins, că dacă nu s-ar fi întâmplat cu mine, ar fi trăit şi acum. Vezi cum e cu mândria asta? N-a suportat umilinţa. Tata era un om care nu era cu biserica. Era supărat pe preoţi deoarece, spunea dânsul, că te învaţă să dai, dar ei nu dau niciodată. Era o jumătate de glumă.

Popescu: „Tata plângea cu icoana în mână!”

Când s-a întâmplat atunci, cu noi, mama îl găsea în genunchi, plângând, cu icoana în mână. Tata, să facă aşa ceva? Niciodată. N-avea treabă cu biserica. Mama era o slujitoare a bisericii. În fiecare duminică la biserică. A cântat în cor. Dar tata n-avea nicio treabă.

După aceea, după ce s-a întâmplat, am avut regrete că am intrat în impresariat. Şase luni de zile, atât. 

Da, am greşit că am făcut impresariat. Asta. (n.r - Ai greşit că ai returnat banii aceia?) Niciodată. Eu am făcut ce trebuia. Dar eu nu i-am returnat. Eu am plătit impozitul. În fiecare an, făceam declaraţie rectificativă. Veneam la Bucureşti, era o nebunie. Noi eram în străinătate, nu aveam rigurozitatea de acum, cu fiscalişti, avocaţi.

Acelaşi lucru l-am făcut şi atunci. Asta a fost şi opinia ÎCCJ, când pe mine m-a achitat. Apoi, ne-a băgat pe toţi la rejudecare. DNA mi-a cerut pedeapsă cu suspendare şi mi-au dat cu executare.

Cel mai important lucru, când ajungi acolo, dar şi cel mai greu în acelaşi timp, este să uiţi ce-ai fost afară. Ăsta este lucrul pe care ni l-a spus directorul când am ajuns acolo. Să începi să-ţi faci tot felul de activităţi, ca să-ţi treacă timpul.

Cel mai greu este să accepţi. Ştii care este primul lucru care îţi vine în cap, când primeşti o astfel de veste? Este să te omori. Primul gând care îţi vine în cap. Crede-mă! Fracţiune de secundă. Unde să fugi?”, a spus Gică Popescu, pentru sursa citată mai sus.

În momentul de față, Gică Popescu ocupă funcția de președinte al clubului Farul Constanța, care în sezonul trecut s-a impus în Superliga.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!