VIDEO EXCLUSIV Fostul medic al "Generației de Aur" îl apără pe 'magicianul' fotbalului românesc: "Dopat? Ăsta e adevărul"

Pompiliu Popescu Lucian Sanmartean Panathinaikos Fotbal intern Pompiliu Popescu, Gică Mihali, Dumitru Moraru / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 19:35
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 19:35

Fostul medic al echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, i-a luat apărarea lui Lucian Sânmărtean, în contextul acuzațiilor de dopaj care i-au fost aduse în perioada în care juca pentru Panathinaikos. 

Pompiliu Popescu a explicat circumstanțele care au dus la aceste acuzații și a susținut ferm nevinovăția fostului internațional român.

Lucian Sânmărtean, cunoscut pentru "magia" pe care o presta pe suprafața de joc, a avut o carieră remarcabilă la Panathinaikos între 2003 și 2007. 

  • Pompiliu Popescu, Dumitru Moraru / Foto - Gabriel Chirea

În 2004, "Magicianul" a câștigat titlul de campion al Greciei și Cupa Greciei. Cu toate acestea, cariera sa a fost umbrită de acuzațiile de dopaj, determinate de un nivel al testosteronului considerat mult peste limitele normale.

Pompiliu Popescu: "Nu s-a dopat, nu!"

Pompiliu Popescu, care a participat la trei Cupe Mondiale și trei Campionate Europene alături de „Generația de Aur” sub calitate de medic, a explicat că nivelul ridicat de testosteron al lui Sânmărtean ar putea fi explicat prin ciclurile naturale ale bioritmurilor umane.

„Nu s-a dopat, nu. Ăsta e adevărul. Organismul, în anumite momente, trece prin bioritmuri care au ciclicitate și atunci primul răspuns este cel hormonal. Dacă ai influență pe axa endocrină, atunci și reacțiile organismului sunt hiper. La el, aceste nivele hormonale erau peste limită, ceea ce te poate duce în acele momente la o secreție maximă hormonală”, a declarat Pompiliu Popescu, la Eurocast 2024.

Lucian Sânmărtean a vorbit sincer despre cariera sa: ”Hagi mi-a spus asta”

Fostul internațional a recunoscut că unele remarci negative la adresa stilului său de joc l-au afectat.

"Magicianul" a explicat că toate comentariile negative ce veneau erau legate de stilul său de joc și de mișcările "fine" care, uneori, dădeau impresia de ineficiență sau relaxare.

"Dacă as fi fost mai serios, daca aveam ambiția lui Hagi, dacă nu știu cum.. nu mai eram eu.

Mă deranjau (n.r - vorbele), la antrenament sau în joc, cred că naturalețea cu care mă mișcam dădea impresia de ineficiență, de relaxare și dădea senzația că eu nu îmi doresc să fiu în joc. Dar eu așa alergam, nu puteam să alerg pe toată talpa, ca să par mai muncitor..

Dacă e să o luăm după domnului Hizo (n.r - Viorel Hizo), a avut o discuție cu domnul Vochin, la niște partide pe care le aveam la Vaslui. Lui i se părea că recuperez foarte mult, că alerg foarte mult și l-a sunat pe domn Vochin și l-a întrebat: 'Andrei, te rog frumos uită-te peste statistica ultimelor meciuri și spune-mi ce se întâmplă cu jucătorul ăsta, este cum îl văd eu sau cum îl prezintă presa? Că nu aleargă, că nu face, că...'", a explicat Lucian Sânmărtean, în cadrul emisiunii "Emoții Europene"

"Am mai discutat si cu domnul Hagi, mi-a zis: 'Trebuie să fii ambițios ca mine", i-am zis: 'Rege, tu ești rege, noi suntem slujitorii, lasă-ne să fim slujitori, tu rămâi rege, că tu ai avut altceva, ai impachetat din fiecare pachet câte ceva'. Hagi a avut de toate, și un pic de dribling și un pic de viteză și un pic de valoare și un pic de execuție. A avut o ambiție care cred că a depășit ambiția lui Dobrin, erau alte timpuri. De asta zic că 'Gicanu' e regele", a continuat Sânmărtean.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!