Florin Talpan FCSB Gigi Becali Steaua Fotbal intern Florin Talpan

EXCLUSIV Florin Talpan i-a răspuns lui Gigi Becali: ”Nu va avea niciodată Steaua București, să-și ia gândul!”

Florin Talpan a reacționat după declarațiile lui Gigi Becali la adresa celor de la CSA Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 21:00
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 21:01

Patronul celor de la FCSB s-a arătat convins cu privire la faptul că Steaua nu va mai avea voie să-și folosească numele pentru secția de fotbal a clubului.

După ce Becali a spus că ”marca se va anula”, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a venit cu replica pentru patronul FCSB-ului. 

Oficialul din Ghencea a reamintit de procesele câștigate de CSA Steaua în fața reprezentanților lui Gigi Becali, la Tribunalul București și Curtea de Apel. De asemenea, Talpan amenință cu plângeri penale pentru omul de afaceri.

Florin Talpan: ”Nu va avea niciodată Steaua București, să-și ia gândul”

„Gigi Becali este de rea credință, a pierdut în fața mea toate procesele. A pierdut marca, a pierdut numele, a pierdut palmaresul. Nu va avea niciodată Steaua București, să-și ia gândul de la Steaua. El nu e Steaua, este o echipă care are denumirea FCSB, este înregistrată în satul Mogoșoaia. E o echipă anonimă, anonimă va fi, niciodată nu se va numi Steaua București. 

Cât voi fi la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, el niciodată nu se va numi Steaua. Să respecte hotărârile pronunțate de către Instanță, pentru că altfel o să aibă probleme. Voi formula plângeri penale la toate autoritățile statului ca să ia măsuri împotriva lui. Nu se poate ca Gigi Becali să nu mai repsecte nimic în România!”, a spus Florin Talpan, în exclusivitate pentru PRO TV.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus rejudecarea cazului la Curtea de Apel, care a decis în 2021 că CSA Steaua are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998 și că reprezentanții clubului din Ghencea nu au înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal.

Recent, Curtea de Apel a dispus un nou termen în procesul dintre Steaua și FCSB pentru data de 2 octombrie.

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Acum doi ani, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!