csa steaua Curtea de Apel FCSB Fotbal intern

CSA Steaua și FCSB, din nou la Curtea de Apel! Ce s-a întâmplat după primul termen de judecată din procesul pentru palmares

Pe 28 marție, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat cu privire la recursul făcut de FCSB în cazul deciziei luate de Curtea de Apel în 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2023, 12:56
Data actualizarii: Luni 18 Septembrie 2023, 13:06

ÎCCJ a dispus rejudecarea cazului la Curtea de Apel, care a decis în 2021 că Clubul Sportiv al Armatei Steaua are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998, dar și că reprezentanții clubului din Ghencea nu au înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, decizia luată de ÎCCJ la finalul lunii martie nu „transferă” palmaresul din acea perioadă la FCSB și nicidecum nu confirmă, într-un fel sau altul, că echipa lui Gigi Becali ar fi continuatoarea Stelei, așa cum au insinuat persoane apropiate vicecampioanei în perioada respectivă.

Ce s-a întâmplat la primul termen de judecată

După aproximativ o oră de la începerea sesiunii, s-a hotărât amânarea pentru 2 octombrie, anunță gsp.ro

Potrivit sursei citate, avocații de la FCSB au încercat să demonstreze că vicecampioana României este continuatoarea Stelei și să obțină judecarea pentru întreg palmaresul, însă judecătorii au refuzat această propunere. 

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Acum doi ani, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!