Fotbal intern

FCSB, în Ghencea? Un oficial al CSA Steaua răspunde ironic: "Jucătorii noștri sunt tehnici și nu vrem să avem probleme"

FCSB și-a anunțat în mai multe rânduri intenția de a evoluat pe Stadionul Steaua, însă clubul patronat de Gigi Becali s-a lovit de fiecare dată de refuzuri.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 18:15
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 18:15

CSA Steaua a transmis că prioritate pentru a evolua în Ghencea au echipele de fotbal și rugby din cadrul clubului, iar alte solicitări vor fi analizate în funcție de programul acestora.

Iulian Miu ironizează intenția lui FCSB de a juca pe Stadionul Steaua

Până în prezent, doar echipele din cadrul CSA Steaua și naționala României au jucat pe noua arenă din Ghencea, iar șansele ca acest lucru să se schimbe par infime.

Întrebat despre posibilitatea ca FCSB să evolueze în Ghencea, Iulian Miu, oficialul CSA Steaua, a oferit inițial un răspuns ironic, apoi a invocat starea gazonului drept un impediment real.

"Având în vedere că sunt meciuri foarte multe jucate de Steaua în play-off... e un gazon sensibil, hibrid și dacă vor juca mai multe echipe, noi având jucători tehnici, nu vrem ca Steaua să aibă probleme.

Cum să dai altcuiva stadionul Steaua când joacă Steaua în același weekend? Cum să-i las pe alții să joace și să nu jucăm noi? După aia ce se alege de gazonul ăla? Bagi o grămadă de bani pentru întreținere", a spus Iulian Miu, la Telekom Sport.

Întrebat despre asistența redusă de la meciurile lui CSA Steaua din Liga 2, Iulian Miu a spus: "Eu sunt convins că lumea o să vină ușor, ușor. A fost frig, acum s-a mai încălzit, vor veni și suporterii. E mai cald la Pitești decât la București. Eu sper ca suporterii să vină".

Cum a răspuns CSA Steaua când FCSB a făcut cerere oficială pentru a juca în Ghencea

În toamna anului trecut, oficialii lui FCSB au făcut o cerere pentru a disputa meciurile de pe teren propriu în Ghencea, iar CSA Steaua a emis un comunicat în care a încercat să lămurească situația, invocând și divergențele dintre cele două galerii.

"Vă comunicăm faptul că, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii.

Având în vedere prevederile art. 332-333 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, “închirierea bunurilor proprietate publică a statului se aprobă, după caz, prin hotărâre a Guvernului…”. În prezent, la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare și stabilire a modului de închiriere și punere la dispoziție a bunurilor proprietate publică.

Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naționale de fotbal ale României.

Având în vedere programul competițional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 și Cupa României), dar și cel competițional internațional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia și la imposibilitatea folosirii potrivit destinației, de către administrator.

Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului", a comunicat CSA Steaua, potrivit GSP.ro.

Modifică setările cookies