Stadion Steaua FCSB Steaua Superliga

CSA Steaua, comunicat oficial după ce FCSB a cerut să joace în Ghencea

CSA Steaua a emis un comunicat oficial referitor la posibilitatea ca FCSB să joace meciurile de pe teren propriu în Ghencea.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2021, 19:31
Data actualizarii: Marti 07 Septembrie 2021, 19:35

Vicecampioana României va juca împotriva lui Dinamo, duminică, pe cel mai mare stadion al țării, iar apoi va trebui să-și găsească o altă arenă pentru meciurile de pe teren propriu, deoarece National Arena se va închide pentru găzduirea unui eveniment.

FCSB a făcut cerere pentru a juca în Ghencea

 

Oficialii FCSB-ului au făcut o cerere pentru a disputa meciurile în Ghencea, iar o ”comisie de evaluare” din cadrul Clubului Sportiv al Armatei ar urma să stabilească dacă echipa lui Gigi Becali va primi sau nu acceptul să joace pe noul stadion al Stelei.

În comunicat se amintește și de faptul că, pe acest stadion, joacă deja CSA Steaua, iar în viitorul apropiat vor juca și echipa de rugby a ”militarilor”, dar și echipa națională de fotbal. În plus, Steaua amintește și de ”conflictul” dintre cele două galerii”.

”Vă comunicăm faptul că , Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii.

Având în vedere prevederile art. 332-333 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, “închirierea bunurilor proprietate publică a statului se aprobă, după caz, prin hotărâre a Guvernului…”. În prezent, la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare și stabilire a modului de închiriere și punere la dispoziție a bunurilor proprietate publică.

Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naționale de fotbal ale României.

Având în vedere programul competițional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 și Cupa României), dar și cel competițional internațional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia și la imposibilitatea folosirii potrivit destinației, de către administrator.

Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului”, a comunicat CSA Steaua, potrivit GSP.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!