Elias Charalambous, reverență în fața unui fotbalist român în vârstă de 43 de ani

Elias Charalambous Lucian Sanmartean Vaslui Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 16 Mai 2023, 17:39
Data actualizarii: Marti 16 Mai 2023, 18:06

Antrenorul de la FCSB a dat detalii despre un român care "ar fi putut ajunge la Real Madrid sau FC Barcelona".

Antrenorul de la FCSB, cipriotul Elias Charalambous, a vorbit despre un jucător genial pe care l-a avut fotbalul românesc. Charalambous a fost coleg în urmă cu mai bine de un deceniu, la FC Vaslui, cu Lucian Sânmărtean, mijlocaș încântător format și lansat de Gloria Bistrița. 

Elias Charalambous, cuvinte mari despre Sânmărtean

În vârstă de 43 de ani, Sânmărtean e campion cu FCSB în 2015 și a jucat la o ediție a Campionatului European - 2016, când selecționer era Anghel Iordănescu, tatăl actualului antrenor al primei reprezentative, Edward Iordănescu. Charalambous a vorbit la superlativ despre Sânmărtean și a povestit și momentul în care l-a întâlnit pentru prima dată la formația patronată de Adrian Porumboiu.

”Cu Luci am avut o relaţie specială, pentru că a jucat în Grecia şi ştia câteva cântece greceşti. Când am ajuns acolo (n.r. - la FC Vaslui) a început să cânte în greacă şi ne-am apropiat.

I-am spus că am văzut mulţi fotbalişti în cariera mea: ”la ce calităţi ai ar fi trebuit să joci la Real Madrid sau Barcelona!”.

Încă spun că Lucian avea calităţi de alt nivel. Trebuia să fie la un nivel mult mai sus şi nu ştiu de ce nu a jucat în top, pentru că era de nivelul de top”, a declarat Elias Charalambous, potrivit Orange Sport.

Sânmărtean și-a început cariera la Gloria Bistrița. A plecat în 2003 în Grecia, la Panathinaikos, pentru 900.000 de euro, iar după patru ani a făcut pasul în Olanda, la Utrecht. S-a întors în România în 2009, la Bistrița, după care au urmat FC Vaslui, FCSB și o o experiență în Arabia Saudită, la Al-Ittihad. 

Pandurii, Al-Taawoun și FC Voluntari au fost ultimele cluburi din cariera fostului internațional, care s-a retras în 2018.

4 trofee a cucerit Sânmărtean cu FCSB - două tituri, o Cupă a României și o Cupă a Ligii

Primele trei meciuri ale lui Sânmărtean la națională au fost în perioada 2002-2003. A fost rechemat abia în 2011.

Ultimul meci al lui Sânmărtean la națională, cel cu numărul 21, a fost contra Albaniei (0-1), la EURO 2016.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!