Ciprian Marica El Unico farul louis munteanu Fotbal intern

EXCLUSIV El Unico? Marica: "Nu văd un alt vârf în România pe care să-l crești"

Ciprian Marica a propus o versiune interesantă luni dimineața, la Ora Exactă în Sport de la Pro Arena. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 14:12
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 14:29

Fotbalul românesc suferă de mai mulți ani la capitolul atacanți de careu. Dacă în trecut selecționerii beneficiau de mai multe variante când făceau convocările, în ultimii ani antrenorii de la reprezentativele de seniori și tineret au mari probleme când aleg. Cu un campionat - Superliga - plini de atacanți străini, unii lipsiți de calități, fotbalul românesc nu le dă nici șansa "lupilor tineri" să se dezvolte într-un mediu în care își pot cizela tehnica. 

Marica, lobby pentru Munteanu

Fost atacant crescut la școala din Ștefan cel Mare, Ciprian Marica e de părere că la națională ar trebui chemat un "număr 9" care s-a impus în primele 10 etape din Superliga, la Farul. Expertul Pro Arena e impresionat de Louis Munteanu"Nu văd un alt vârf în România pe care să-l crești", a spus Marica, luni dimineața, la Ora Exactă în Sport de la Pro Arena. Louis Munteanu e convocat la naționala Under 21, condusă de Emil Săndoi. 

Pe 15 august Louis Munteanu (20 ani) revenea în prima ligă a României, la doi ani de când fusese vândut de Farul Constanța la Fiorentina U19, care plătea 1,7 milioane de euro în schimbul său. Gruparea constănțeană anunța revenirea fotbalistului român, sub formă de împrumut. 

  • 5 meciuri a jucat Munteanu pentru Farul în acest sezon 
  • Două goluri a marcat Munteanu pentru Farul de la începutul campionatului
  • 4 pase decisive a dat atacantul lui Hagi în acest sezon
  • Louis Munteanu e de două ori câștigător al Cupei Italia Primavera cu Fiorentina
  • La Fiorentina Primavera atacantul a evoluat 40 de partide și a marcat 13 goluri 

Louis Munteanu, la Fiorentina (FOTO: Imago)

Iosif Rotariu: "Louis Munteanu are sclipiri"

Și Iosif Rotariu opinează că Munteanu e un fotbalist care aduce creativitate și eficiență. "Jucătorul - surpriză din campionat e Louis Munteanu pentru că a arătat sclipiri de fiecare dată când a fost introdus de Gică Hagi. După ce am văzut primele meciuri din campionat, el mi-a sărit în ochi!

Nu e numai om de gol cu execuții și atacant de gura porții, iese bine și în afara careului și pasează excelent pentru colegii lui. Colaborează foarte bine și cu Denis Alibec, ăsta cred că e un punct forte al Farului în momentul de față", a declarat Iosif Rotariu, luna trecută, pentru Sport.ro.  

  • 350.000 de euro e cota lui Munteanu (20 de ani)
  • 500.000 de euro a fost cea mai mare cotă atinsă de jucătorul de la Farul (23 iunie 2022)
Modifică setările cookies