Academica Clinceni Clinceni FRF Fotbal intern

Echipa exclusă din toate competițiile! FRF a tăiat în carne vie

Formația la care au evoluat nume importante din fotbalul românesc a fost "retezată" de FRF.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 18:12
Data actualizarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 18:17

Clubul de fotbal Academica Clinceni, retrogradat la finalul sezonului precedent din Liga I, a fost sancţionat, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, cu excluderea din toate competiţiile organizate de FRF, LPF şi AJF.

Motivarea Comisiei de Disciplină

"ACS FC Academica Clinceni - În temeiul art. 85.2 din RD, se sancţionează clubul ACS FC Academica Clinceni cu excluderea din toate competiţiile organizate de FRF, LPF şi AJF", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al LPF.

Conform Regulamentului Disciplinar, sancţiunea a fost aplicată deoarece clubul nu şi-a executat obligaţia de plată către angajaţi în termen de 30 de zile de la retrogradarea echipei de categoria cea mai ridicată.

Academica Clinceni, exclusă

Gruparea ilfoveană a început să se confrunte cu probleme financiare la începutul anului curent, conducerea aflându-se în imposibilitatea de a mai achita salariile angajaţilor, jucătorilor şi antrenorilor.

Criza s-a accentuat în luna martie, când în urma sesizărilor depuse de jucători, Academica Clinceni a început să fie sancţionată aproape săptămânal cu scăderea de puncte în clasamentul Ligii I. Echipa a încheiat sezonul cu -43 de puncte şi a retrogradat în Liga a II-a. Fără licenţă, Academica Clinceni nu s-a putut înscrie în eşalonul secund şi cel mai probabil se va desfiinţa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!