EXCLUSIV După retrogradare, prăpădul?! Ce schimbări vor avea loc la Dinamo după ce echipa a ajuns în Liga 2

Dinamo Dinamo retrogradare Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 07:50
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 07:50

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie, după 74 de ani de la înființarea clubului. 

„Câinii” au remizat în meciul din Ștefan cel Mare, 1-1, cu Universitatea Cluj, însă înfrângerea suferită în meciul tur, scor 0-2, a decis soarta echipei. Dinamo se află la prima retrogradare din istoria clubului, asta după ce în ultimele două sezoane a evitat la limită acest lucru. 

Retrogradarea aduce și o situație de incertitudine în rândul echipei, fiind nevoie de investitori. Astfel, în următoarea perioadă vor exista o serie de schimbări importante. 

Schimbări la Dinamo după ce echipa a retrogradat pentru prima dată în istorie

Din informațiile www.sport.ro, odată cu retrogradarea în Liga 2, 17 jucători din lotul „câinilor” vor pleca de la echipă. Mai mult decât atât, sursele citate informează că va fi numit un alt administrator special, în locul lui Iuliu Mureșan, numit în funcție în urmă cu un an. 

Conducătorii din Ștefan cel Mare urmează să facă o reorganizare a planului de insolvență, iar în cazul în care nu se vor găsi sponsori care să ajute din punct de vedere financiar, atunci echipa intră în faliment. 

Desființarea echipei, variantă exclusă de Zăvăleanu 

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a vorbit la finalul meciului și a exclus varianta desființării echipei. 

„Nu, nici vorbă. Cine a spus așa ceva? Nu. Nu intră în discuție așa ceva. Cred că așa cum echipa a fost ajutată până în acest moment, va fi ajutată în continuare. Întradevăr, va fi mult mai greu, dar probabil că vom găsi sursele de finațare necesare supraviețuirii.

Această procedură de insolvență are o rezolvare legală atunci când se găsește finanțare. Dincolo de rezultatul sportiv, Liga 1 sau Liga 2, această echipă nu putea ieși din insolvență fără o finanțare. În acest moment se strâng puțin termenele, pentru că nu mai avem banii din drepturile TV, dar rămânem la același lucru, la căutarea unui finanțator.

Sunt oameni în spatele lui Dinamo, care încă ajută cu bani. Trebui calibrată situația. De mâine trebuie să vedem ce este de făcut.

În ultima perioadă am avut discuții cu mai mulți oameni foarte apropiați de Dinamo și sper ca de săptămâna asta să și vină cu ceva concret, pentru că este nevoie de bani pentru ieșirea din procedura de insolvență”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!