Rapid FRF licenta tribunalul de arbitraj sportiv Viorel Duru Fotbal intern

Documentul care poate provoca un CUTREMUR in fotbalul romanesc! Recunoaste Duru ca "ESTIMARILE" sale au fost gresite?

►Aflati la doar un punct de promovarea pe plan sportiv, insa fara licenta de participare in viitorul sezon al Ligii I, rapidistii spera la o minune la TAS
►Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere a FRF, anunta ca sansele Rapidului sunt nule si i-a invitat chiar pe giulesteni sa mearga la Lausanne. Cu toate acestea, referatul trimis de Duru catre Burleanu si Chivorchian poate fi exact dovada care arata ca acesta a luat decizia gresita.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Mai 2014, 17:30
Data actualizarii: Vineri 30 Mai 2014, 19:41

Aflati la doar un pas de promovarea pe plan sportiv, avand nevoie de doar un punct in urmatoarele doua etape, rapidistii continua sa spere la o decizie favorabila la TAS, dupa ce Comisia de Licentiere condusa de Viorel Duru a decis pentru al doilea an consecutiv sa refuze acordarea dreptului de participare in prima liga.

Cu o situatie financiara extrem de dificila, avand planul de insolventa aprobat si datoriile reesalonate, insa fara niciun finantator capabil sa sustina de unul singur cheltuielile, rapidistii anunta ca isi vor juca ultima carte la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elvetia), unde, spune presedintele Nicolae Manea, exista sanse ca alb visinii sa castige.

"Duru ne-a decapitat pentru un motiv absurd"

Cu mari sperante inaintea acordarii licentelor pentru Liga I, acestia spunand ca aprobarea planului de reorganizare si semnaturile fotbalistilor, care au acceptat reesalonarea restantelor acumulate in ultimul an, au rezolvat toate problemele, rapidistii au primit o lovitura extrem de crunta in urma cu doua saptamani, cand Comisia de Apel a decis si ea sa respinga recursul inaintat.

Lasati fara licenta pe o "estimare" a Comisiei de Licentiere, Viorel Duru declarand intr-o conferinta de presa ca "estimarile facute au aratat ca Rapid nu va avea capacitatea financiara pentru a-si sustine activitatea in Liga I", rapidistii au luat foc, acestia acuzandu-l pe Duru ca a fost rau intentionat.

De altfel, o alta voce din fotbalul romanesc, Marian Iancu, spunea la acea vreme ca motivul invocat de Duru este unul cu totul absurd, regulamentul fiind facut pe chestiuni exacte, nicidecum pe estimarile facute de acesta.

"Cum a estimat Duru ca Dinamo este sustenabila, iar Rapidul nu? Cum poate explica faptul ca Dinamo si-a declarat imediat insolventa, desi estimarile Comisiei de Licentiere spuneau ca echipa are capacitatea financiara pentru a-si sustine activitatea? La unii se dau licente pe estimare pozitiva si negativa. Ii cer public lui Burleanu sa explice acest lucru.

Este inadmisibil ca liberul arbitru sa conduca fotbalul romanesc, Duru a taiat cum a vrut el, fara reguli, doar pe estimari", spunea acesta.

Isi recunoaste Duru greseala?

Iar acuzatiile aduse de rapidisti par sa capete tot mai mare contur, in ciuda sigurantei aratate de Viorel Duru, care a sustinut la fiecare aparitie ca decizia este una absolut corecta. Duru i-a indemnat chiar pe giulesteni sa mearga la TAS si sa conteste decizia luata de FRF, insa un pasaj extras din referatul acestuia i-a facut pe rapidisti isi ridice si mai mari semne de intrebare.

Viorel Duru a intocmit in ultimele zile un referat prin care cere Federatiei Romane de Fotbal sa se adreseze la randu-i Tribunalului de Arbitraj Sportiv si sa conteste recursul Rapidului ca nefondat.

Cu toate acestea, Viorel Duru scrie: "Daca nu vom ataca si noi decizia (...), atunci TAS va judeca doar neimplinirea principiului continuitatii activitatii retinute de Comisia de Apel pentru a respinge apelul formulat de clubul Rapid (...), cu sanse sa admita recursul si sa se acorde licenta".

Iata extrasul intreg formulat de Viorel Duru in "Raportul cu privire la motivele de recurs la decizia Comisiei de Apel de respingere a apelului formulat de clubul Rapid impotriva hotararii de a refuza acordarea licentei de participare la Campionatul National Liga I in sezonul 2014/2015"

"Daca nu vom ataca si noi decizia nr. 6/16.05.2014 a Comisiei de Apel cu motivele aratate la punctele 1 si 2 din prezentul referat, atunci TAS va judeca doar neimplinirea principiului continuitatii activitatii retinute de Comisia de Apel pentru a respinge apelul formulat de clubul Rapid, respectiv ar.49 - Informatii Financiare Previzionate, cu sanse sa admita recursul si sa acorde licenta, deoarece exista un grad ridicat de incertitudine privind indeplinirea sau nu a prognozelor financiare, in general, si exista tentatia de a da un credit proiectiei mai favorabile, in detrimentul prudentei si asumarii riscului cel mai mic" se arata in documentul intocmit de presedintele Comisiei de Licentiere a FRF, Viorel Duru.


Viorel Duru a infirmat informatia, insa nu a dorit sa ofere comentarii suplimentare

Modifică setările cookies