Federatia Romana de Fotbal Marcel Puscas Razvan Burleanu Fotbal intern

Detalii nestiute despre alegerea lui Burleanu la Federatie! "I-am dat voturile si mi-au promis!" Fostul secretar general al FRF a rupt tacerea

Razvan Burleanu a fost ales ca presedinte al Federatiei Romane de Fotbal in anul 2014. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Decembrie 2020, 12:02
Data actualizarii: Duminica 27 Decembrie 2020, 12:05

Marii favoriti ai acelei curse in lupta pentru Federatie erau Burleanu si Gica Popescu. Cu cateva luni inainte de alegeri, Marcel Puscas a fost abordat de catre actualul conducator al FRF, pentru a-l sustine in lupta electorala.

Gica Popescu a fost condamnat la inchisoare in "Dosarul Transferurilor", iar in acel moment cele mai mari sanse le avea Burleanu pentru a ajunge presedinte. Marcel Puscas a recunoscut ca le-a transmis celor care il sustineau sa voteze cu Burleanu, ademenit de functia pe care i-o promisese.  

"Sincer eu nu auzisem de el! Ma gandeam ca e altul care bate campii. M-a sunat intr-o joi si duminica ne-am vazut, am stat vreo doua trei, ore. El stia destule lucruri si mi-a placut la prima intalnire. 

Burleanu nu avea identitate, n-avea istorie. Istorie avea doar taica-su, au venit alegerile si imi zice: 'Ce facem cu Gica Popescu, cu Mircea Sandu? Aparatul asta pus la punct al Federatiei?'. I-am raspuns: 'Pai, uite ce fac. Eu candidez si voturile mele ti le dau tie!'. Asta a fost discutia preliminara.

Ne-am mai intalnit in ianuarie, moment in care au aparut Avram si Chivorchian in cursa. Eram patru contra lui Gica Popescu. Toti cei patru faceam vreo 40%. 30% sunt mereu cei nemultumiti care au fost si impotriva lui Mircea Sandu, restul de 20% le este frica si nu stiu ce sa faca, iar 50% sunt cu puterea. 

Am spus sa voteze lumea cu Burleanu. Nu stiu cat aveam, 20-30, plus nehotaratii care au migrat spre Burleanu. Asa au ramas Chivochian si Avram pe afara. Nu stiu daca iesea Burleanu fara voturile mele. Am avut o intalnire cu o seara inainte cu el si cu Gabi Bodescu, cand Popescu era deja arestat. 

M-au chemat la 9 seara sa ma intrebe daca le mai dau voturile. Bodescu era artizanul. I-am dat voturile si mi-au promis ca ma fac secretar general. Toti primeau functii", a spus Marcel Puscas pentru Gazeta Sporturilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies