Roberto Hategan nationala SUA Poli Timisoara Sacramento Republic Unirea Bascov Fotbal intern

VIDEO ”Decarul” român care la 16 ani debuta la profesioniști și juca titular în naționala SUA a ajuns în Liga 3 de la noi

Roberto Hațegan este născut în Chicago și a fost legitimat la Sacramento Republic și FC Nurnberg înainte de a veni în România.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 12:05
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 12:05

Fostul internațional de juniori american de origine română Roberto Hațegan, care va împlini în această lună 21 de ani, s-a transferat în martie la Unirea Bascov, echipă din Liga 3.

Copil minune al soccer-ului american, Hațegan debuta la 16 ani la profesioniști pentru Sacramento Republic, după care se transfera în Germania, la FC Nurnberg. 

Titular la juniori în SUA - Brazilia 2-1

La naționala Under 16 a SUA, românul născut în Chicago a jucat titular inclusiv într-o victorie cu Brazilia lui Rodrygo (Real Madrid), scor 2-1, iar la ultima convocare pentru o selecționată americană, la Under 18, a marcat o dublă în 2-1 cu Emiratele Arabe Unite.

Mijlocașul central ofensiv a ajuns în România după experiența nereușită de la Nurnberg și a semnat cu divizionara secundă Poli Timișoara, care i-a reziliat însă contractul în februarie. 

A marcat în ultima etapă din Liga 3

Hațegan a semnat apoi, la sfârșitul lui martie, cu Unirea Bascov, iar în ultima etapă din Liga 3 a marcat golul echipei sale în egalul 1-1 din deplasare cu Progresul Spartac București.

În ultimii ani, fotbalistul a devenit cunoscut în lumea mondenă pentru legăturile sale cu ”vedetele” de la emisiunile TV din România și pentru clipurile sale de pe TikTok.

Foto: Facebook - CS Unirea Bascov

Modifică setările cookies