FCSB csa steaua Ghencea Fotbal intern

De asta nu are voie FCSB în Ghencea? Detalii de ultimă oră din ”Templul" fotbalului românesc

CSA Steaua a reușit, printr-un mecanism legal, să blocheze accesul clubului FCSB în Ghencea.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 22 Septembrie 2021, 18:41
Data actualizarii: Miercuri 22 Septembrie 2021, 19:15

Militarii au respins cererea FCSB-ului de a disputa duelurile din Liga 1.

Construit din bani publici, stadionul Steaua ar fi trebuit să fie deschis oricărei societăți dispuse să achite chiria.

  • De asta nu are voie FCSB în Ghencea! Detalii de ultimă oră din ”Templul fotbalului” românesc

Totuși, prioriatte în organizarea meciurilor au secțiile de fotbal și de rugby ale CSA Steaua. În lipsa unor meciuri ale acestor echipe, oricine poate juca pe Ghencea. FCSB a avut o astfel de cerere, iar militarii au muatt un meci de la Cluj la București pentru a bloca cererea FCSB-ului.

Duelul din ultima etapă a sezonului regulat de Rugby, dintre U Cluj și Steaua, ar fi trebuit să se dispute în Ardeal. Totuși, Steaua a înaintat o cerere către ”șepcile roșii”, prin care au cerut ca partida să se joace la București. Cei de la Universitatea Cluj au fost de acord, astfel că meciul a fost mutat în Capitală.

Bogdan Marinescu, managerul secțiilor de rugby și fotbal de la CSA, a comentat situaia: „Nu plătește Steaua deplasarea, dacă e să o plătească cineva, o plătesc eu personal. Mi-am dorit foarte mult să inaugurez stadionul pentru rugby. Dacă nu mă înșel, Cluj Arena a fost inaugurat tot într-un meci cu Steaua la rugby.

Meciul ăsta oricum nu are ce să schimbe în clasament. Eu i-am rugat pe cei de la Cluj și le-am spus că-mi doresc foarte mult să inaugurăm acest stadion. Chiar vreau să le mulțumesc celor de la Cluj că au făcut un efort. Eu știu că-și vor plăti ei deplasarea, dar dacă au nevoie de sprijin financiar îl voi acorda eu pe persoană fizică. Nu includem instituția aici.

Chiar nu știu cât poate costa o deplasare de la Cluj la București sau invers. La Cluj e foarte scumpă cazarea, în timp ce la București poți găsi cazare și cu 40 de lei de persoană. Nu știu să vă spun o sumă în acest moment. Am vorbit cu președintele de la Cluj și i-am zis clar că dacă au nevoie de orice îi ajut. Noi iubim acest sport, e o sărbătoare pentru rugby să se joace acest meci pe stadionul Steaua. E o sărbătoare pentru tot rugby-ul. Mâine va fi și un antrenament oficial pe stadionul Steaua”, a declarat Bogdan Marinescu pentru ProSport.

FCSB ar fi dorit să joace meciul cu Academica Clinceni, de pe 25 septembrie, pe Ghencea. Cel mai probabil, duelul se va juca la Giurgiu sau la Pitești.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies