VIDEO EXCLUSIV Dănuț Lupu vine cu noi precizări despre Gică Hagi: „Nu-l consider „Rege! Să vă zic ceva, eu poate am fost mai cuminte decât el!” 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Februarie 2023, 22:59
Data actualizarii: Marti 14 Februarie 2023, 23:15

Dănuț Lupu a venit cu noi lămuriri, după ce a declarat că Gică Hagi nu este cel mai mare jucător român din istorie și că la Real Madrid și FC Barcelona a fost doar un fotbalist de lot.

Dănuț Lupu (55 ani) are o altă părere despre „Regele” fotbalului românesc. Fostul jucător legitimat la Dinamo și Rapid îl consideră pe Nicolae Dobrin cel mai bun fotbalist din istoria României. Mai mult, a dezvăluit că din cauza lui Gică Hagi (58 ani) nu a prins mai multe selecții la echipa națională, fiind convocat numai când actualul antrenor al Farului nu se prezenta la lot.

Dănuț Lupu: „Îl consider pe Dobrin cel mai mare după ce am văzut pe net și pentru că a refuzat Real Madrid!”

Văzând toată situația creată, Dănuț Lupu și-a menținut părerea. Însă, a ținut să precizeze că îi poartă tot respectul lui Gică Hagi, pe care-l consideră un jucător mai bun decât el, și că îl admiră pentru proiectul pe care l-a construit la Farul Constanța. 

„Eu îl consider pe Hagi unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România. Nu-l consider 'Rege'. În primul rând, ar trebui să se bucure că ultimul rege al României a murit acum câțiva ani. Glumesc acum. E pur și simplu părerea mea. 

Eu cred că și Balaci a fost unul dintre marii fotbaliști pe care i-a avut această țară, și Dobrin a fost, și Dumitrache la un moment dat. E părera mea, nu trebuie să se supere nimeni. Fiecare avem dreptul să ne dăm cu părerea și să credem în ceva. Nu cred eu că l-am detronat pe Gică. Dacă spun mâine că cel mai mare fotbalist a fost Lucescu asta nu înseamnă că lumea trebuie să creadă ceea ce spun eu. Dacă eu îl consider pe Dobrin cel mai mare fotbalist român, e părerea mea. Care e problema? 

Eu îl consider cel mai mare fotbalist român pe Dobrin după ceea ce am văzut pe net, după faptul că a avut curajul și a refuzat Real Madrid, în contextul care a stat două săptămâni la Madrid. Eu îi doresc lui Hagi să ia campionatul anul ăsta, eu îl admir pe Hagi pentru ce face la ora actuală. Lumea nu trebuie să se supere pe mine pentru că eu mi-aș fi dorit ca Hagi, atât timp cât a fost la Real și Barcelona, să fii jucat ce a jucat la echipa națională și Galatasaray. 

Să vă spun ceva, eu poate am fost mai cuminte decât Hagi. Poate o să vi se pară o glumă, sau o să râdeți. Poate nu am avut norocul lui Hagi, sau poate nu am fost la locul potrivit. Sau poate din cauza gurii mele undeva am pierdut. Dar să știți, eu repet, nu am avut curajul să mă compar cu Hagi”, a spus Dănuț Lupu la emisiunea „Superfanii”, de pe www.sport.ro.

Cifrele lui Gică Hagi la Real Madrid, Barcelona și Brescia 

  • Hagi la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat două Supercupe ale Spaniei
  • Hagi la Barcelona (1992-1994): 51 de meciuri, 11 goluri, 5 pase decisive. A câștigat două Supercupe ale Spaniei
  • Hagi la Brescia (1994-1996): 66 de meciuri, 16 goluri, două pase decisive. Primul sezon în Serie A, al doilea în Serie B. După ce a promovat, a plecat la Galatasaray.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!