Dan Petrescu Echipa Nationala de Handbal Romania - Olanda Fotbal intern

Dan Petrescu, un împătimit al handbalului? „Îmi venea să sparg televizorul!” Ce a spus antrenorul lui CFR Cluj

Dan Petrescu a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului cu FCU Craiova despre echipa națională de handbal a României.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 22:09
Data actualizarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 22:07

România a jucat cu Olanda în primul meci din grupele Campionatului European la handbal și a pierdut la limită, cu scorul 28-29.

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a vorbit despre meciul României la handbal și a evidențiat că era să spargă televizorul.

„Nu mă mai uit! M-am enervat aseară. Când juca Oltchim, mă uitam, pierdea. Când juca CSM București, mă uitam, pierdea. 

Pe cuvântul meu! M-am uitat aseară și am zis că nu pierdem, dar iar am pierdut! Îmi venea să sparg televizorul! Cred că le port ghinion.

Tot timpul pierdem când mă uit, chiar dacă aseară am făcut un meci excelent. Handbalul nu e de mine, eu la tenis port noroc”, a spus Dan Petrescu.

România - Olanda 28-29 (12-14)

România a jucat curajos sâmbătă seara mai ales în actul secund și a contracarat în dese rânduri jocul complex al Olandei, formație condusă de celebrul Per Joahansson. 

Cu Dumasnka accidentată în prima repriză, Hosu și apoi Ciucă au avut parade senzaționale în actul secund, însă atacul României a fost de multe ori lent și previzibil.

A impresionat jocul cu pivotul - Crina Pintea (5 goluri) a hărțuit în permanență blocul defensiv al Olandei - însă elevele lui Pera au avut rar aruncări eficintele de la linia de 9 metri.

Pentru România au marcat Pintea, Grozav, Buceschi (toate câte 5 goluri), Badea 4, Neagu 3, Seraficeanu 3, Dindiligan 2 și Tănăsie 1.

În cealaltă partidă din Grupa C, Franţa - Macedonia de Nord 24-14. Şi în grupa D s-au jucat primele partide, între Muntenegru - Spania 30-23 şi Polonia - Germania 23-25.

  • Cristina Neagu și colegele ei vor juca luni contra campioanei olimpice Franţa (21:30) şi apoi cu echipa gazdă Macedonia de Nord (9 noiembrie, 19:00)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!